otoz to, na wyspie nikt nie machnie reka na godzinny zarobek, ba, a w Polsce? bardzo czesto slysze "pfff, 5zl, 10zl.. co to jest" od osob ktore zarabiaja 1000-2000zl miesiecznie
Szukaj
otoz to, na wyspie nikt nie machnie reka na godzinny zarobek, ba, a w Polsce? bardzo czesto slysze "pfff, 5zl, 10zl.. co to jest" od osob ktore zarabiaja 1000-2000zl miesiecznie
a ja zanim kupiłbym taki dysk, wszedłbym na przykład na elektroda.pl, zapytał na u nas forum i jeszcze zadzwonił do kumpla, który obraca w pracy dużą ilością twardych dysków. I wybrałbym taki, który cieszy się najlepszą opinią i ma najmniejszą awaryjność. Wiem, że każdy może się popsuć, ale będę spał spokojnie wiedząc, że zrobiłem wszystko, co w mojej mocy, żeby tego uniknąć.
A spokojny sen wart jest każdych pieniędzy![]()
Ostatnio edytowane przez miron19j ; 25-03-2010 o 00:15
z naciskiem na najdogodniej.
Nie kupiłbym dysku twardego przez internet. Nie chodzi o ewentualne przekręty, tylko o to, co kurierzy robią z paczkami. Zdaję sobie sprawę, że w sklepie też może im spaść, czy mogą nim rzucać. Ale w ten sposób likwiduję jedno z możliwych miejsc, gdzie mogą go popsuć.
Tak naprawde to wylaczonemu dyskowi z zaparkowana glowica trudno zrobic krzywde. Ale oczywiscie lepiej dmuchac na zimne![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
wiem, mam taki przenośny, bodajże Toshiby. Kilka razy mi upadł i nic się nie stało. Ale nie mam pewności, czy nie na pewno. I czy nie skróciłem mu życia przez to?
A tak w ogóle to jestem trochę staroświecki, lubię pomacać towar przed zakupem. A rzeczy drogawe to już koniecznie.![]()
Wieksza krzywde mozna zrobic dyskowi przenosnemu nie korzystjac z "bezpiecznego usuwania sprzetu", tylko po prostu wyciagajac wtyczke z USB![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Ostatnio edytowane przez akustyk ; 25-03-2010 o 23:04
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Długo co prawda myślałem, ale zdecydowałem się ( za Waszą radą ) na LG BD 350V.
Pytanie na koniec : zamawiać, czy może w międzyczasie coś ciekawszego się pojawiło w podobnych pieniądzach ?
Skontaktuj się z nami