Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Barcelona

Domyślnie

no wiem czytałem ale termin do końca mi nie pasuje choć jest bardzo podobny...lubie sam jeździć po świecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Jechał ktoś samochodem?
    Da się gdzieś na tydzień zaparkować w miarę tanio? Mam w planie tripa po Europie w wakacje.
    stomate - wyślij do niego PM-kę. On jest chodząca encyklopedia, jak chodzi o podróżowanie samochodem. Ma genialny plan podróży do Barceony z kilkoma atrakcjami fotograficznymi po drodze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Hmm... LINK ??

Tyle osób wybiera się do Barcy... wolicie sami?
    Czytałem, ale i tak za późno. Już wszystko ustawiłem wcześniej, a do tego jadę z bagażem

Domyślnie

To jeszcze się podepnę.
    Jadę służbowo do Barcelony więc czas będę miał po 19 lub od świtu do 8. Co warto obejrzeć po ciemku mieszkając w centrum (2 km od portu). Byłem tam już kiedyś i wiem gdzie bym poszedł w dzień, ale co warto fotografować W NOCY ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    To jeszcze się podepnę.
    Jadę służbowo do Barcelony więc czas będę miał po 19 lub od świtu do 8. Co warto obejrzeć po ciemku mieszkając w centrum (2 km od portu). Byłem tam już kiedyś i wiem gdzie bym poszedł w dzień, ale co warto fotografować W NOCY ???
    Oooooo kolego
    Jak nie metrem to autobusem dotrzesz gdzie chcesz.
    Ciemno sie robi teraz około 22.00.
    Myślę, że na początek wypad po pracy na Tibidabo (pięknie oświetlona katedra oraz wesołe miasteczko na jednej wyyyysokiej górze) da Ci dużo frajdy. Potem budynek w kształcie cygara, zmieniajacy kolory, itp....
    Będziesz miał co robić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Oooooo kolego
    Jak nie metrem to autobusem dotrzesz gdzie chcesz.
    Ciemno sie robi teraz około 22.00.
    Myślę, że na początek wypad po pracy na Tibidabo (pięknie oświetlona katedra oraz wesołe miasteczko na jednej wyyyysokiej górze) da Ci dużo frajdy. Potem budynek w kształcie cygara, zmieniajacy kolory, itp....
    Będziesz miał co robić
    A może Ty przypadkowo będziesz w Barcelonie od poniedziałku do czwartku??? Jeden wieczór mamy mieć zajęty (będzie nas czterech), ale reszta dla nas. Tylko drobny problem, wyjeżdżam z domu tej nocy, w Barcelonie będę juto o 9:10 (poniedziałek 7 czerwca) i zabierają mnie z lotniska prosto do firmy. Odstawią mnie do hotelu (Gravina w pobliżu Plaça Catalunya, także drugi koniec miasta) około 18-19 i dopiero będę miał czas. Tak ma być do piątku gdy wylatuję do Polski. Miał być dodatkowy dzień na zwiedzanie, ale jeden z kolegów musi być w domu w sobotę rano .
    Gdzie warto się wybrać mając tak mało czasu??? Dodam jeszcze że choć ja byłem w Barcelonie, to koledzy jeszcze nie i wszystko będzie dla nich nowe.
    Ostatnio edytowane przez tbogdanowicz ; 06-06-2010 o 07:11 Powód: Pomyłka w dacie

Domyślnie

Ja dopiero wróciłem z Barcelony po 1,5 tygodniowym pobycie.
    Z Placa de Catalunia masz bezpośredni autobus na Tibidabo (bez pośrednich przystanków). Co do reszty to sprawdź co chcesz zobaczyć i porównaj to z planem metra. Na placa de Espania masz przystanek metra, i takie widoki: http://www.google.pl/images?hl=pl&q=...ed=0CCUQsAQwAA
    Jesli nie bedzie tyle czasu jak piszesz to raz Tibidabo, raz Rambla, raz Montjiuc,...
    Z rabla masz rzut beretem na Barri Gotic, tak oprócz urokliwych uliczek jast katedra, w której pole do popisu dla fotografa jest olbrzymie,...
    Proponuje w pierszym dniu chodząc po Rambla popatrzyć na okoliczne punkty z gazetami, i tak znajdziesz za chyba 7,5 euro taki przewodnik fotografa (niestety wydań po polsku nie ma). Po krótkiej lekturze będziesz mial jasnosć gdzie i co fotografować.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 06-06-2010 o 12:03

Domyślnie

za chyba 7,5 euro taki przewodnik fotografa (niestety wydań po polsku nie ma). Po krótkiej lekturze będziesz mial jasnosć gdzie i co fotografować.
    Genialne dla turystów pstrykaczy. Towarzystwo lekko angielsko i niemiecko języczne, także damy radę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Genialne dla turystów pstrykaczy. Towarzystwo lekko angielsko i niemiecko języczne, także damy radę.
    Ale przynajmniej da to jakiś obraz gdzie się kierować
    Miłego pobytu !

Domyślnie

Ale przynajmniej da to jakiś obraz gdzie się kierować
    Miłego pobytu !
    To miałem na myśli. My jesteśmy właśnie takimi pstrykaczami, którzy czasem jeżdżą służbowo i wtedy chcą zobaczyć wszystko, co jest niemożliwe bo zawsze spodobają się nam 2-3 miejsca i nie możnemy zdążyć gdzie indziej bo robi się noc .
    Dzięki i pozdrawiam jeszcze z Polski.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów