Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zdjęcia dużo tracą przez płaskie światło i brak obróbki. Powinieneś podnieść iso jak najwyżej i błyskać lampą gdzie się da, byle nie na wprost. Można przyczepić ją nawet do plecaka towarzysza i niech sobie sama błyska. Płaskie i ostre światło niszczy cały klimat. Kolory i plany można wyciągnąć odpowiednim retuszem. Należy podkreślić najistotniejsze barwy na wybranych elementach zdjęcia, oraz mazać dodge&burn do oporu aż uzyskamy głębię.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Zdjęcia dużo tracą przez płaskie światło i brak obróbki. Powinieneś podnieść iso jak najwyżej i błyskać lampą gdzie się da, byle nie na wprost. Można przyczepić ją nawet do plecaka towarzysza i niech sobie sama błyska. Płaskie i ostre światło niszczy cały klimat. Kolory i plany można wyciągnąć odpowiednim retuszem. Należy podkreślić najistotniejsze barwy na wybranych elementach zdjęcia, oraz mazać dodge&burn do oporu aż uzyskamy głębię.
    I to właśnie nazywa się konstruktywna krytyka.
    Właśnie utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu co do płaskości zdjęć które robiłem i braku przysłowiowego efektu 3D (głębi) - tego mi właśnie brakowało.
    Janusz bardzo ci dziękuję za podpowiedź w kwestii wykorzystania dodge&burn - pewnie czeka mnie praca na warstwach oraz uzupełnienie wiedzy w temacie PS-a( bo to moje pierwsza na taką skalę obróbka w NX-sie i PS-sie) i już cieszę się na samą myśl ,że będę mógł na ten temat się podszkolić.
    pozdrawiam
    Marek Idzikowski
    NIKON Z8 / N24-70 F2.8/ N70-200/ ROLLEIFLEX 2.8F / HASSELBLAD 503CWD

Domyślnie

Wow, szacunek. Naprawdę robią wrażenie. 1 drugiego setu śliczna.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów