Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Angry martwy piksel D700

Witam
    Mam pytanko, czy komuś przytrafił się martwy piksel w nikonie D700? jeden- myślicie że wymienią korpus? Mam go od środy, już na pierwszej fotce jest. Świeci niezbyt mocno i widać go tylko na ciemnym tle. Kupiłem puszkę w Foto masterze na odrzańskiej. Ktoś się orientuje, jak na to zareagują???

dzięki za odpowiedź
    Wkurzyłem się...

maciek

Domyślnie

czy pozostalych 11 999 999 jest sprawnych ? Jesli tak to statystycznie masz super sprawny aparat.

Domyślnie

jest sprawny, ale wiesz, jak się daje 7600 za body to ten jeden potrafi zepsuć cały fun....Coś mi fotmaster nie odbiera. Ciekaw jestem, czy wyjdę za głupka czy wymienią aparat na nowy...

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta
    Ciekaw jestem, czy wyjdę za głupka czy wymienią aparat na nowy...
    Za głupka to lepiej nie wychodź... A poważnie, to sam jestem ciekaw czy tylko mapowanie wchodzi w grę czy wymiana body... A może wstawią matryce od D3s...

Domyślnie

nie wiem nawet czy we wro mapują, czy mi zabiorą body na 3 tygodnie do warszawy, i tyle go widziałem...Swoją drogą powinni się cykać 1 czarną fotkę w salonie, sprawdzać i brać albo nie brać. Wada po wyjściu z salonu to już serwis a nie wymiana...

Domyślnie

A z tym pikselem to aż taka tragedia? Widać go, jest gdzieś na środku matrycy?
    Jeżeli da się z tym żyć to bym olał sprawę. Będziesz w wawie to podskoczysz i Ci zmapują.
    Z pikselami to nigdy nic nie wiadomo. Nawet jakbyś sprawdził w sklepie cyknął zdjęcie dekla i okazało by się, że wszystko ok, to mogło by coś wyskoczyć na pierwszym zdjęciu poza sklepem.
    Ja bym się tym nie przejmował i przy okazji go zmapował. Może do tego czasu coś jeszcze się pojawi.
    nic...

Domyślnie

Sprawdz może na poczatek czy widać go na różnych zdjęciach,przy różnych iso,różnych czasach ...
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

widać go na każdym zdjęciu, ale fakt, za zdjęciu dekla ( bez światła) jest widoczny najmniej. W sumie na razie olewam, bo i tak, jak przypuszczałem , baaaaardzo uprzejmie , ale mogą wysłać do wawy do mapowania. Gwarancję mam na 2 lata, więc jak się coś wydarzy w przyszłości to wtedy skorzystam z usługi
    powiedzieli jeszcze jedną dziwną rzecz: mianowicie, pod wymianę podlega wada na poziomie 1/12000 a więc 100 walniętych pikseli...dziwne!?

Domyślnie

Zaprzyjaźnij się z tym pixelem i już
    Ja w D80-tce mam jeden i bardzo go lubię

Domyślnie

mnie on kosztował 7600. Bardzo drogi przyjaciel...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów