W sobotę i niedzielę odbyły się warsztaty z Jackiem_Z.
Oto jedno zdjęcie, myslę, że się nadaje do publikacji na forum
Modelka - Basia
Wizaż - Beata
Szukaj
W sobotę i niedzielę odbyły się warsztaty z Jackiem_Z.
Oto jedno zdjęcie, myslę, że się nadaje do publikacji na forum
Modelka - Basia
Wizaż - Beata
Basia fajna.
Coś chyba z kolorami się stało. Skóra miejscami jest buraczkowa, a białka niebieskie. Wyostrzanie podniosło wszystkie żyłki w oczach. Wydaje mi się że są przepały okropne, ale oglądam w pracy, więc nie jestem pewien.
Oczy nie są zbyt ostre? Może to monitor.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Ehem, ehem - rozmiar obrazka - polecam przeczytanie zasad umieszczania zdjęć na forum panie moderatorze!
A co do samego zdjęcia to:
- ogólnie ładnie
- oczy są TRAGICZNIE przeostrzone
- spójrz na kolor białek - jest źle! Spróbuj powalczyć z żyłkami w oczach - fajne ćwiczenie
- kadr niezbyt porywający, aczkolwiek poprawny; obciąłbym jednak połowę dołu - nic tam się nie dzieje; być może lekko lewą stronę przy okazji też
- zmiękczyłbym obróbkę, ze względu na dość ostre światło
- można już wystemplować tę ciemną kropkę pod nosem, jeśli obróbkowo zmierzamy w stronę glamour
- sprawdziłbym zdjęcie w cz-b, mimo zdecydowanie kolorowego makijażu oczu - zginą wtedy niebieskie ramiączka, może wyjdzie na korzyść, może nie
Ogólna ocena zdjęcia: w porządku.
Przepałów nie ma, ale jest dość jasno miejscami - fakt. Można by o 0.33EV ściemnić chyba - będzie poprawniej na większej ilości monitorów.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 10-03-2010 o 11:39
Chyba bym wolał większy kontrast na twarzy ale ogólnie przyjemne jest w odbiorze![]()
Z czerwienią, to teraz widzę. Mam różne monitory. Jak robiłem obróbkę wydawało się OK, a na monitorach w pracy widzę, że czerwonawo.
Ale oczęta ma śliczne![]()
Poprawione na szybko
Ostatnio edytowane przez pinokio ; 10-03-2010 o 12:36
no moze zdejmij po prostu saturacje z tych bialek![]()
Skóra znacznie lepiej. Ale oczy dalej niebieskie i dół zbyt jasny. Może obetnij trochę dołu.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
ogólnie bardzo fajne zdjęcie , natomiast niebieskie białka w oczach wyglądają nienaturalnie
Pozdrawiam
Bogdan
NIKON
MÓJ FOTOBLOG
zdjęcie poprawne, czekamy na więcej
Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam
Skontaktuj się z nami