Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: D70S -problem

Domyślnie D70S -problem

Witam, potrzebuje pomocy, porady ... pomysłu
    W moim D70s dzieje się coś dziwnego. po przełączeniu na AF szkło ustawia się i jest ok ale na manualu ustawiam ostrosć pierścieniem próbuje wcisnąć spust migawki a szkiełko sobie pracuje i nie pozwala na "strzał" ,stało się to bardzo irytujące :/ co może być przyczyną tego stanu rzeczy ? Ustawiałem już chyba wszystkie konfigurki w MENU ale dalej dzieje się to samo, czy to wina pierścienia na pudle ? choć i to sprawdzałem i nie widzę żadnych uszkodzeń...
    Ratujcie jeśli nie sprzęt to chociaż moje skołatane nerwy
    jak wiadomo jeśli nic nie wymyśle będe skazany na serwis ... (brrr)
    ma ktoś może jakiś pomysł o co chodzi ??

Domyślnie

co to za szklo?

gdzie przelaczasz na M? na obiektywie? na body? w menu?

Oszczędny w słowach Awatar JLz1
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

gdy włączam tryb manualny zdarza mi się, że zapominam że przełączyłem się na pilota.
    tak jak przedmówca, pewnie przełączyłeś przełacznikiem na korpusie a nie na obiektywie bo pewnie masz 18-55...?

Domyślnie

na body, ale wczesniej bylo ok stąd moje zdziwienie. w menu ustawilem na AF-C i dało radę zrobić zdjęcie ale szkło dalej pracowało - a szkło to TAMRON AF 28-200 1:3,8-5,6 jakies dalsze pomysły ? zaraz obadam jakies inne szkło - chwilowo nie mam zbyt dużego wyboru.

Domyślnie

jeśli się nie mylę to D70s ma od dołu taki przycisk do resetu softu, może pomoże!?
    Ostatnio edytowane przez v2conect ; 15-03-2010 o 01:10 Powód: błąd
    D70s / N90s / FT3 + słoiczki i rybka / jakaś błyskotka N / trochę ruskiej technologii optyczno-fotograficznej / Yashica MAT 124g / Otworkowiec

Domyślnie

po co od razu resetowac?
    pomysl co powlaczales i podepnij moze jakies inne szklo.

reset to ostatecznosc przy kazdym sprzecie
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Uprawnienia umieszczania postów