Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Portreciki

Domyślnie Portreciki

Domyślnie

światło cie pokonało w 1/60 sekundy

Domyślnie

świetny materiał na zdjęcia, teraz tylko proponowałbym te zdjęcia przygotować
    Naucz się czytać

Domyślnie

A co konkretnie w nich poprawić ?

Domyślnie

Moim zdaniem 1 całkiem dobry kadr, co do światła to faktycznie balan bieli poleciał ale to wszystko było by do poprawy w obróbce - wydaje mi się że da się coś z tego zrobić i będzie wyglądało całkiem dobrze. 2 mi nie odpowiada, złe kdrowanie, obcięte dłonie a tego już nie poprawisz. Ogólnie troszkę bym dodatkowo rozjaśnił/
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Jeżeli ci to nie przeszkadza to ja coś bym koło tego tak zrobił - jeżeli sobie nie życzysz to zaraz to usunę

Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał79 Zobacz posta
    A co konkretnie w nich poprawić ?
    na początek wyrównaj poziomy.

Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Jestem za wersją pimpsa - samemu tak właśnie postprocesowałbym te zdjęcia. Jak dla mnie dobra kolorystyka skóry (no może kontrast tylko zwiększyłbym nieco - trochę w stronę Dziadka ).

Co do zdjęć autora - balans bieli i poziomy - to oczywiście do poprawy. W przypadku drugiego obrazka - zdecydowanie niżej kadrowałbym. Jednym z głównych błędów robienia zdjęć dzieciom jest zła perspektywa - ma być z perspektywy dziecka, a nie naszej. Tak więc szczupak na podłogę i wtedy focić

Domyślnie

Moja propozycja po obróbce:

I tu mam pytanie do użytkowników: Tinaga, Koffe,Archibald i wszystkich, którzy maja już doświadczenie w fotografii dziecięcej-->chodzi o dobry efekt błyszczących oczów(jak zrobić), bo to co tu zrobiłem to takie moje "kombinowanie" ...tak żeby było przyjemnie i estetycznie
    N14-24/2.8 N70-200/2.8 N85/1.4 N50/1.8 Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    ...Jednym z głównych błędów robienia zdjęć dzieciom jest zła perspektywa - ma być z perspektywy dziecka, a nie naszej. Tak więc szczupak na podłogę i wtedy focić
    Święte słowa

Cytat Zamieszczone przez feuerwehrmann Zobacz posta
    I tu mam pytanie do użytkowników: Tinaga, Koffe,Archibald i wszystkich, którzy maja już doświadczenie w fotografii dziecięcej-->chodzi o dobry efekt błyszczących oczów(jak zrobić), bo to co tu zrobiłem to takie moje "kombinowanie" ...tak żeby było przyjemnie i estetycznie
    Miło mi z tytułu wyróżnienia niemniej po raz któryś już tam powtórzę się - ja nigdy nie grzebię PS'em przy oczach - bo nie umiem Staram się tak ustawić światło (bądź złapać zastane) żeby oczka były dobrze doświetlone. Moja obróbka polega na ewentualnej korekcie WB, EV czy sprowadzeniu do BW - wsio

Co zaś do tematu wątku - obróbka obróbką, natomiast jak dla mnie głównym problemem są słabe kadry po prostu Oglądaj innych, najlepiej tych najlepszych, analizuj ich kadry, światło i ćwicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów