Szukaj
świetny materiał na zdjęcia, teraz tylko proponowałbym te zdjęcia przygotować![]()
Naucz się czytać
A co konkretnie w nich poprawić ?
Moim zdaniem 1 całkiem dobry kadr, co do światła to faktycznie balan bieli poleciał ale to wszystko było by do poprawy w obróbce - wydaje mi się że da się coś z tego zrobić i będzie wyglądało całkiem dobrze. 2 mi nie odpowiada, złe kdrowanie, obcięte dłonie a tego już nie poprawisz. Ogólnie troszkę bym dodatkowo rozjaśnił/
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
Jeżeli ci to nie przeszkadza to ja coś bym koło tego tak zrobił - jeżeli sobie nie życzysz to zaraz to usunę
Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |
Jestem za wersją pimpsa - samemu tak właśnie postprocesowałbym te zdjęcia. Jak dla mnie dobra kolorystyka skóry (no może kontrast tylko zwiększyłbym nieco - trochę w stronę Dziadka).
Co do zdjęć autora - balans bieli i poziomy - to oczywiście do poprawy. W przypadku drugiego obrazka - zdecydowanie niżej kadrowałbym. Jednym z głównych błędów robienia zdjęć dzieciom jest zła perspektywa - ma być z perspektywy dziecka, a nie naszej. Tak więc szczupak na podłogę i wtedy focić![]()
Moja propozycja po obróbce:
I tu mam pytanie do użytkowników: Tinaga, Koffe,Archibald i wszystkich, którzy maja już doświadczenie w fotografii dziecięcej-->chodzi o dobry efekt błyszczących oczów(jak zrobić), bo to co tu zrobiłem to takie moje "kombinowanie" ...tak żeby było przyjemnie i estetycznie![]()
N14-24/2.8 N70-200/2.8 N85/1.4 N50/1.8 Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Święte słowa
Miło mi z tytułu wyróżnienianiemniej po raz któryś już tam powtórzę się - ja nigdy nie grzebię PS'em przy oczach - bo nie umiem
Staram się tak ustawić światło (bądź złapać zastane) żeby oczka były dobrze doświetlone. Moja obróbka polega na ewentualnej korekcie WB, EV czy sprowadzeniu do BW - wsio
Co zaś do tematu wątku - obróbka obróbką, natomiast jak dla mnie głównym problemem są słabe kadry po prostuOglądaj innych, najlepiej tych najlepszych, analizuj ich kadry, światło i ćwicz
![]()
Skontaktuj się z nami