Close

Strona 87 z 223 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 2222

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    A jak wygląda po takim przebiegu?
    Gumy poodklejane (zostały na nowo przyklejone) zwłaszcza przy głównym i pomocniczym pokrętle. Wytarta guma przy wybieraku, farba na przyciskach (przy ekranie po lewej stronie) lekko starta oraz starty przycisk blokady ekspozycji, obudowa u dołu odrapana z czarnej farby.
    Trochę brudny pryzmat (jakieś nitki) i matryca w kilku miejscach (jakieś małe paproszki), ekran LCD porysowany. No szału nie ma - za to grip wygląda lepiej (gumy się trzymają, ale jak go ściągnę to nie ma gumy od spodu aparatu).
    Ogólnie AF działa, matryca chyba dobra (chyba bo wydaje mi się że kilka sztuk pikseli "niedomaga") - na razie nie narzekam. Oby służył tak długo jak u kolegi bogdi64 .

Domyślnie

Postem w tym wątku chciałbym przywitać wszystkich Użytkowników Nikona, zarejestrowałem się na Forum niedawno, a to dlatego, iż chcę przejść 'do Was'. Dotychczas byłem użytkownikiem Canona. Piszę nie bez powodu w tym wątku, mianowicie interesuje mnie jakość obrazka z d200 dla długich ekspozycji. Mam zamiar stosować go czasami w astrofoto i potrzebuję wiedzieć co się dzieje z szumami przy paleniu migawki po 2-5minut.
    I pytanie drugie. Obecnie jestem posiadaczem C 30d. Czy N d200 to w miarę rozsądny wybór czy może lepiej od razu celować w d300? Niskie ISO mi nie straszne, swego czasu używałem C 1d (dziadek), tam dopiero była masakra + paskudny banding. Nie ukrywam, że kwestia finansowa ma tu wiele do powiedzenia
    Pozdrawiam!!

Domyślnie

Ooops,

Przy wszystkich zaletach D200 - nie nadaje się on do długich ekspozycji przy podwyższonym ISO.
    Do tego celu zdecydowanie D300, natomiast nawet on nie będzie lepszy od C30d.
    D200 i trochę różności.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldo11 Zobacz posta
    Ooops,

Przy wszystkich zaletach D200 - nie nadaje się on do długich ekspozycji przy podwyższonym ISO.
    Do tego celu zdecydowanie D300, natomiast nawet on nie będzie lepszy od C30d.
    W astrofoto czułości stosuje się jak najniższe z racji długich ekspozycji. To, że przy wysokim iso byłoby kiepsko - domyślam się Ktoś próbował przy iso 100?

Domyślnie

Matryce CCD nie lubia oprocz wysokiego ISO, dlugich czasow naswietlania (darki). Zdecydowanie lepszym wyborem do tego typu fotografii jest ND300/C30d.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Dokładanie tak jak mówią koledzy Zainwestuj w D300 lub D90 coś na CMOS .

Domyślnie

Wracając do tematu D200 mega wspaniała pucha, jak dla mnie bardzo dobry odpowiednik aparatu na film, same zalety a prądożerność ...to też zaleta - tak jak porządny wzmacniacz pobiera niezły prąd z gniazdka tak porządna pucha tez prądu potrzebuje Co tam te trzy aku przy sobie i sekunda na wymianę.Super ergonomia, jakby tak zrobili go w wersji z FF i z ciut bardziej użytecznym ISO - to już w ogóle byłby ideał.Oby działał jak najdłużej nowsza pucha to D700 lub D800?? a D200 i tak zostanie
    Fotjaro

D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariaczi666 Zobacz posta
    W astrofoto czułości stosuje się jak najniższe z racji długich ekspozycji. To, że przy wysokim iso byłoby kiepsko - domyślam się Ktoś próbował przy iso 100?

Ja robiłem na 100 - na tyle długie czasy że zwątpiłem że lustro kiedykolwiek opadnie i potem jeszcze przetwarzanie obrazu - wyniki - bardzo dobre - żadnych dodatkowych "niechcianych dodatków" do zdjęcia
    Fotjaro

D700, D200 + nikkor 18-35, nikkor 50 ,sigma 70-300 , Nikkor 80-200 + inne starocie

Domyślnie

A w jakim przedziale czasów próbować, przy bezchmurnym sierpniowym niebie (koło Augustowa ?)
    D700, BC1 i cała masa różności
    FB

Domyślnie

Witam przymierzam się do przejścia z d80 na D200 i mam pytanie odnośnie chwalonego w tej puszcze AF - tj. czy AF jest równie precyzyjny w zewnętrznym polu jak w środkowym?

Strona 87 z 223 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów