Close

Strona 7 z 223 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 2222

Domyślnie

do tej pory w tym wątki się nie odzywałem - posiadam d200 obecnie 180tyś przebiegu, czy same zachwyty ? -więc na pewno popsuli pokrętło - F90 - D100 się nie zacierało, czyli popsuli (może ekologia i zmiana składu gumy) moja prywatna uwaga - W TAKIM PRZYPADKU NIE KUPOWAĆ JAPOŃSKI PREZERWATYW - skoro skład gumy tak popsuli - miałem też canona, fakt pokrętło podglądu fotek jest wygodne, LV sporadycznie też mogło by się przydać, ale to nie ten rocznik sprzętu, co do wagi, to wcale nie jest ciężki, wprost do dłuższych czasów dodatkowo zakładam lampę aby zwiększyć wagę, co do aparatów idealnych - wzorcowych to w mojej "karierze" spotkałem takie dwa modele czyli minolta 9000 i nikon f4, pierwszy był tworzony przez użytkowników, a drugi do pracy, czyli bez przerostu formy nad treścią i instrukcję można było poznać w jeden dzień, co do d200 to ogólnie jestem zadowolony (choć uważam, że d100 był bardziej "ludzki" ) jestem zadowolony w takim stopniu, że w tej chwili gdybym miał kupować następną skrzynkę (zużycie tej) to było by to znów d200
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Coś jest na rzeczy z tym przełącznikiem AF, mnie też zdarza się paluchem trącić tego dynksa i przestawić go.
    Prawdą jest też, że zachwyty płyną głównie z ust tych, którzy przesiedli się na dedwieście z niższego modelu (wliczając mnie). Jednym z podstawowych kryteriów wyboru d200 jest obecnie jego cena, oscylująca w okolicach 2000 za egzemplarz z przebiegiem do 25 tys. strzałów
    D300 z pewnością jest lepsze/y/a (bo nie wiem czy to dziewczynka, chłopiec czy "ono" ) , ale dla większości z nas ciągle nieosiągalne cenowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek_apocaliptic Zobacz posta
    Coś jest na rzeczy z tym przełącznikiem AF, mnie też zdarza się paluchem trącić tego dynksa i przestawić go.
    Prawdą jest też, że zachwyty płyną głównie z ust tych, którzy przesiedli się na dedwieście z niższego modelu (wliczając mnie). Jednym z podstawowych kryteriów wyboru d200 jest obecnie jego cena, oscylująca w okolicach 2000 za egzemplarz z przebiegiem do 25 tys. strzałów
    D300 z pewnością jest lepsze/y/a (bo nie wiem czy to dziewczynka, chłopiec czy "ono" ) , ale dla większości z nas ciągle nieosiągalne cenowo.
    Jako posiadacz D200 i D700 podpisuję się pod tym co koledzy piszą wyżej. I nie dlatego, że to mój kres możliwości finansowych, tylko dlatego, że to dobra puszka. Mając D200 nie miałem parcia na D300, a przymierzałem się długo. Kupiłem D700 i dopiero odczułem różnicę. D300 jest tylko troszkę 'lepsze" od D200, ale bardziej bym powiedział, że jest inne.
    Mając D200 i D700 mam wszystko czego potrzebuje, czyli piękne kolorki, ISO100 etc. w D200 oraz piękne wysokie czułości etc. w D700
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

emge
    raz- zdjęcia makro robi się o wiele wygodniej
    dwa- zdjęcia z poziomu gleby nie wymagają sprawności akrobaty, lub kładzenia się na mokrym podłożu
    trzy- "ciche chlupnięcie" bo w C można tak właśnie zrobić fotkę by właściwie nie było słychać zbyt wiele
    cztery- strzały z biodra np. tam gdzie fotek robić nie można
    pięć- histogram na żywo
    ad1. robię macro i wcale tego nie potrzebuję mimo obiegowej opinii że jakie to nie jest przydatne w macro
    ad2. nie tarzam się np po chodniku na mieście wiec też nie potrzebuję
    ad3. dla mnie bez różnicy czy cicho czy nie
    ad4. robiłem wiele razy zdjęcia w miejscach gdzie nie można było i nigdy nie używałem cichych trybów wyłączania odgłosów, piszczków itd
    ad5. po co mi histogram na żywo? mam w wizjerze drabinkę i więcej nie potrzebuję
    W stopce masz napisane "od początku system Nikona" więc specjalnie chyba nie masz porównania i nie mówię o potrzymaniu body kolegi?
    W sensie głównie cyfrowym - widzę że muszę to wykasować bo wyjdzie że nigdy niczego innego jak Nikony nie używałem (a tu co ciekawe nawet obecnie mam w domu inną puszkę hehe) robiłem ostre podejścia najpierw do Canona, później byłem już o krok od Sony A900 i... zostałem w Nikonie - stąd głównie w cyfrowych sprzętach mogę powiedzieć że od początku Nikon - nie znaczy to jednak że nie używałem nigdy niczego innego
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Aż nie chce mi się wierzyć, że nie ma zainteresowania D200 na giełdzie. Jak ja chciałem zakupić to cudowne body to wszyscy i wszędzie chcieli je mieć
    Posiadam go od niecałego roku i jest ok. I ta waga... mhh... D40/D80 przy nim to jak zabawki

Domyślnie

D 200 to super puszka Mam ją i kiedyś myślałem czy za rok nie bendzie już historią dlatego kupiłem D300s ale D200 ma to coś Polecam wszystkim tą puszke super kompan taki szkocki góral

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek_apocaliptic Zobacz posta
    Prawdą jest też, że zachwyty płyną głównie z ust tych, którzy przesiedli się na dedwieście z niższego modelu
    [...]
    błądzisz

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Hehe, no i jak widzę chyba wszystkie egzemplarze D200 z giełdy zeszły, w tym mój.
    Cóż, jako już były użytkownik mogę powiedzieć, że to świetny aparat. Kiedyś przesiadałem się na niego z D50, i pamiętam szok jakościowo/funkcjonalny, jakiego wówczas doznałem. Teraz mam zamiar zmienić go na D300 tylko dlatego, że mam swoją własną 'politykę' wymiany sprzętu na lepszy, i właśnei teraz przyszła na taką wymianę pora.

Większość zalet D200 już została wymieniona, więc ja powiem tak.
    Zalety:
    - super AWB, pamiętam jak kumpel który Minolty używa się podniecał tym, co to D200 w tej kwestii potrafi
    - uszczelnienia - D50 odkurzałem średnio raz na tydzień, w D200 nie ma takiej potrzeby
    - podświetlany pomocniczy LCD, bardzo przydatna sprawa
    - rozwiązanie z gripem odnośnie dwóch baterii wsuwanych do gripa (czego nie ma w D300, i nad czym ubolewam)
    - 10 MP (w sensie dobrze, że nie więcej)
    - generalnie szeroko rozumiana szybkość działania i solidność
    - kompatybilność z manualnymi szkłami AI
    - ISO100 - sztuczne, bo sztuczne, ale jest

Wady:
    - te pieprzone odłażące gumy
    - wariacje z nieoryginalnymi bateriami przy pracy z gripem
    - z punktu widzenia niektórych użytkowników brak menu w języku polskim
    - no i co mnie wkurzało, to ten cholerny guzik AF-ON którego nie da się wyłączyć

Cytat Zamieszczone przez arsiser Zobacz posta
    Ja powiem jedno:
    - nie ma lepszego body od D200
    No nie ma. Dla Ciebie... bo nigdy innego (lepszego, nowszego, bardziej zaawansowanego) nie miałeś?

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    Główną zaletą mojego D200 było to, że dał się (w dobrym czasie) wymienić na D300 z niezbyt dużą dopłatą. I za to go kocham, bo D300 jest lepsze niż D200
    Jeśli D200 był śśświetny to D300 jest ŚŚŚŚŚWIETNY.
    To jest pokrzepiająca wiadomość.

Pozdr. Nara.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enthropia Zobacz posta
    ...
    - ISO100 - sztuczne, bo sztuczne, ale jest
    ...
    Właśnie, że nie sztuczne, tylko prawdziwe ISO100.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Rycerz
    Gość

Domyślnie

prawdziwe i świetnie działające
    a d300 to chyba zaczyna się od iso 200

Strona 7 z 223 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów