Close

Strona 6 z 223 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 2222

Domyślnie

d200 jest miłym i przyjemnym aparatem, sam jego widok koi nerwy.
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rockabilly Zobacz posta
    d200 jest miłym i przyjemnym aparatem, sam jego widok koi nerwy.
    Cieszę się,że Ci pomogłem w ukojeniu nerwów. Ja też złego słowa na tę puchę nie powiem.Zawsze była gotowa połykać światło i pięknie malować z niego obrazy.
    Jacek

Domyślnie

Gdyby nie ISO nadal bym go używał
    Świetny sprzęt, który można kupić teraz za świetne pieniądze.
    Swojego nie sprzedam nawet za 2,5k

Domyślnie

Witam,
    A jaki charakter mialy te szumy z D200? Wychodzily moze takie okropne pasy jak na D70? Czy raczej tylko ziarno?
    Pozdr,

Domyślnie

iso 1600
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

A ja powiem tak. Właśnie przesiadłem się z mojego ulubionego 40D więc mam świeże spojrzenie :P
    Mam d200 bo brat się pozbywał, a ja kiedyś bardzo chciałem mieć to body, ale przede wszystkim miałem ci ja kiedyś d50 i do dziś jak patrzę na fotki z niego to wiem co to kolor
    Ale do rzeczy, na plus:
    - kolory
    - wizjer (wielkość i jego linie)
    - solidność wykonania (poza gumą :P)
    - uszczelnienie
    - w miarę bez bólu przesiadka na wolniejsze zdjęcia seryjne
    - współpraca z lampami
    - lepsza wbudowana lampa
    - bdb pomiar światła
    na minus:
    - przełącznik trybu autofokusa to jakaś porażka (umiejscowienie), już niechcący przełączyłem nie raz
    - iso (przypominam wcześniej canon)
    - trochę gorsza ergonomia (niektóre rozwiązania), niby sprawa indywidualna+ przyzwyczajenia, ale np. przednie kółko do Canona nie ma podejścia :P
    - zasilanie
    - waga i tu znowu- lubię solidne, ale lubię też chodzić po górach, a tu waga ma znaczenie
    - malutki wyświetlacz (cóż to już dziadek, jak wychodził był duży )
    o braku LV nie piszę bo go nie ma
    Czy jestem zadowolony z przesiadki? Generalnie tak bo te kolory.....

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emge Zobacz posta
    A ja powiem tak. Właśnie przesiadłem się z mojego ulubionego 40D więc mam świeże spojrzenie :P
    Mam d200 bo brat się pozbywał, a ja kiedyś bardzo chciałem mieć to body, ale przede wszystkim miałem ci ja kiedyś d50 i do dziś jak patrzę na fotki z niego to wiem co to kolor
    Ale do rzeczy, na plus:
    - kolory
    - wizjer (wielkość i jego linie)
    - solidność wykonania (poza gumą :P)
    - uszczelnienie
    - w miarę bez bólu przesiadka na wolniejsze zdjęcia seryjne
    - współpraca z lampami
    - lepsza wbudowana lampa
    - bdb pomiar światła
    na minus:
    - przełącznik trybu autofokusa to jakaś porażka (umiejscowienie), już niechcący przełączyłem nie raz
    - iso (przypominam wcześniej canon)
    - trochę gorsza ergonomia (niektóre rozwiązania), niby sprawa indywidualna+ przyzwyczajenia, ale np. przednie kółko do Canona nie ma podejścia :P
    - zasilanie
    - waga i tu znowu- lubię solidne, ale lubię też chodzić po górach, a tu waga ma znaczenie
    - malutki wyświetlacz (cóż to już dziadek, jak wychodził był duży )
    Czy jestem zadowolony z przesiadki? Generalnie tak bo te kolory.....
    malutki wyświetlacz ale przynajmniej czytelny a najważniejszego nie wymieniłeś? AF wreszcie trafia tam gdzie chcesz!

Domyślnie

hehe generalnie może miałam popsutą puszkę bo nie miałam z tym specjalnych problemów, ale czytałem, że powinienem się tym martwić :P

Domyślnie

emge
    jeszcze w żadnej puszce jaką miałem w rękach nie udało mi się kiedykolwiek niechcący przełączyć tego przełącznika... niezależnie czy to było body Dxx, Dxxx czy Dx...
    - trochę gorsza ergonomia
    nie gorsza ergonomia tylko nawyki z Canona gdzie wszystko jest odwrotnie bo np mi w jego ergonomii niczego nie brakuje
    ale np. przednie kółko do Canona
    Ja zdecydowanie wolę rozwiązanie Nikonowskie może to kwestia preferencji a może już też przyzwyczajeń
    Yyyy to wada czy zaleta? Bo chcesz mieć i solidne ciężkie body, które ma się kurczyć jak idziesz w góry? to tak się da?
    Całe szczęście że go nie ma nigdy mi to nie było, nie jest i nie będzie potrzebne
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    jeszcze w żadnej puszce jaką miałem w rękach nie udało mi się kiedykolwiek niechcący przełączyć tego przełącznika... niezależnie czy to było body Dxx, Dxxx czy Dx...
    a mnie się jakoś udaje przesunąć ten pipsztak bo jest tam gdzie trzymam lewą dłoń, czyli w okolicach obiektywu

nie gorsza ergonomia tylko nawyki z Canona gdzie wszystko jest odwrotnie bo np mi w jego ergonomii niczego nie brakuje
    Być może przyzwyczajenie, chodzi generalnie o drobiazgi jak przełączanie ISO jednym palcem z okiem przy wizjerze ( w D200 trzeba użyć lewej ręki), szybsze powiększanie podglądu podczas przeglądania fotek, duże kółko na "plecach" body itp.
    Przednie kółko naprawdę jest bardzo logicznie umiejscowione w Canonie i moim skromnym zdaniem lepiej niż w N

Yyyy to wada czy zaleta? Bo chcesz mieć i solidne ciężkie body, które ma się kurczyć jak idziesz w góry? to tak się da?
    no właśnie tu jest problem, wiadomo, że nie da się tych dwóch cech połączyć i biorę tą "wadę" z całym inwentarzem

Całe szczęście że go nie ma nigdy mi to nie było, nie jest i nie będzie potrzebne
    no widzisz nie miałeś to nie wiesz, że czasem się przydaje
    raz- zdjęcia makro robi się o wiele wygodniej
    dwa- zdjęcia z poziomu gleby nie wymagają sprawności akrobaty, lub kładzenia się na mokrym podłożu
    trzy- "ciche chlupnięcie" bo w C można tak właśnie zrobić fotkę by właściwie nie było słychać zbyt wiele
    cztery- strzały z biodra np. tam gdzie fotek robić nie można
    pięć- histogram na żywo
    Generalnie nie jest moim zamiarem udowadniać, że D200 jest beee. Przeciwnie, przecież się przesiadłem i jestem zadowolony, ale nie mogę znowu milczeć, kiedy mam coś do powiedzenia
    W stopce masz napisane "od początku system Nikona" więc specjalnie chyba nie masz porównania i nie mówię o potrzymaniu body kolegi?
    Ps. czy u Was też lampa po "zaryglowaniu" ma niewielki luz na połączeniu z sankami?
    Ostatnio edytowane przez emge ; 18-03-2010 o 10:57

Strona 6 z 223 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów