Close

Strona 56 z 223 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 2222

Domyślnie

Puszka świetna i daje duże mozliwości ale mi do ślubniaków potrzebne było cos mocniejszego ale powiem Wam ze z tego co poruwnuje to plastyka z d200 bardziej mi sie podoba niz z d300. Tak wiem zaraz mnie zkrytykuja za ta wypowiedz ale tak jest.
    Nikon D700 D300 24-70 2.8 50.1.4G
    http://www.ajphotography.pl
    Fotografia Ślubna i Okolicznościowa.

Domyślnie

Bo D200 to CCD a D300 to CMOS, krążą nawet słuchy, że matryca CCD ostrzej rysuje niż CMOS, w którymś z wątków natknąłem się na takie stwierdzenie "CMOSowe mydełko"
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajphotography Zobacz posta
    Puszka świetna i daje duże mozliwości ale mi do ślubniaków potrzebne było cos mocniejszego ale powiem Wam ze z tego co poruwnuje to plastyka z d200 bardziej mi sie podoba niz z d300. Tak wiem zaraz mnie zkrytykuja za ta wypowiedz ale tak jest.
    Zmniejsz kontrast na zdjęciach z D300 - będzie to o wiele bardziej przypominać D200. Od D300/D3 Nikon domyślnie bardzo podniósł kontrast właśnie, zmniejszył dynamikę tego co otrzymujemy z puszki domyślnie. Należy trochę to odwrócić i będzie dobrze. W RAW jest wystarczający zapas. Może być konieczna mała korekta krzywej.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

co wy tak chwalicie ten stary aparat? dajcie spokój, bo jeszcze ktoś uwierzy, że on jeszcze zdjęcia robi

Domyślnie

Ja wierze mocno w niego

Domyślnie

SPOWIEDŹ - powiem wam, że moja dwu-setka używana była zawodowo, przeżyła śnieg, deszcz, pył, błoto, kurz, upadek też jej nie obcy, kiedyś zgubiłem gumę z pod kciuka, połaziłem po lesie i się odnalazła, taśma dwustronna i nożyczki są zawsze pod ręką, fakt D2 lepiej mi leżał, ale ze względu na cenę (wtedy) w torbie zagościł D200, chciałem dokonać zdrady przy przebiegu ok 180 tyś i pobawiłem się D90, wszystko fajnie było, ale gdy w łapę powrócił D200 zrozumiałem, że chciałem zejść co najmniej o poziom niżej - NIKONOWI D90 MÓWIĘ NIE - nikon D300 tak, ale te kolorki z D200, no właśnie znów powrót - teraz odchodzę od rynku zawodowego i znów fotografia staję się moją przyjemnością, a nie sposobem na przeżycie, fakt, że mój aparat ma już bardzo słuszny przebieg i niestety trzeba będzie dokonać kiedyś zmian, jednak po analizach kiedyś w mej torbie zagości aparat który "już nie robi zdjęć" i jeśli nie uda mi się kupić D2 to na pewno będzie to D200
    ps: od paru lat przeglądając forum to w tej klasie najmniej narzekań na kaprysy i awarie jest właśnie na nikona D200, więc nikonowi udało się stworzyć godnego następcę D100, czyli narzędzie pracy, które ma być pewne w użytkowaniu jak młotek
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Jako młotek też daje radę

Domyślnie

To fakt ale mnie zawiudł ostatnio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszD1x Zobacz posta
    To fakt ale mnie zawiudł ostatnio
    wcale cię nie zawiódł (mi też się to już zdarzyło parę razy) po prostu już pada aku - ma napięcie (pokazuje to wskaźnik) ale już nie ma "natężenia" - następuje duży pobór w momencie wyzwolenia i zaczyna brakować mu mocy, może to być spowodowane fotkami seryjnymi, temperaturą, stykami, gripem, ale przede wszystkim to sprawa aku, sprawdź czy w gripie masz dwa jednakowe aku, później zacznij pracować na jednym aku w gripie i porównaj ich wydajność i sam stwierdzisz, że jeden z nich już niestety nie wydala i koniecznie sprawdź wszystkie styki - podstawą to od czasu do czasu odpiąć grip i poczyścić styki i koniecznie w gripie gwint i kółko do odkręcania zalać silikonem to tworzyw i gum aby pewnego czasu grip się nie zablokował w korpusie - tak, że nie narzekaj na D200 i nie mów, że zwodzi, po prostu sprawdź prąd
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Spoko a mam pytanko czym to wyczyścić tak żeby było ok?Ponawiam pytanko czy ktoś u Pana Bykowskiego Witolda oddawał sprzęt do naprawy?Pozdrawiam

Strona 56 z 223 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów