Szukaj
nie wiem o czym mówicie , 200-300 fotek?? chyba na długim czasie naświetlania :P
nigdy mi się nie zdarzyło aż tak mało
500-600 to tak , moje body ma ponad 4 lata, ponad 90tyś fotek i jedzie na oryginalnym aku.
guma jest troszkę odklejona ale nie rozciągnięta
po za tym iso 400 ? kolejna bajka zasłyszana na forum i powtarzana przez amatorów - róbcie zdjęcia a nie marzycie o D3s
Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor
miałem i D300 i D700 też i nie wiem dlaczego ale obecną puszkę, chociaż posiadam ją od niedawna lubię najbardziej - ona coś w sobie ma, przebieg malutki - 7 900 zdjęć i myślę , żę trochę posłuży, lubię kolory CCD i ISO 100, fajnie że ma dedykowany przycisk BKT - wiem, że w D300 i D700 można zaprogramować
, trybu Lv nie używałem, filmów nie chcę, ISO 800 i jasne szkło, nawet w mieszkaniu bez lampy nie jest najgorzej, jest różnica w prądożerności to fakt, ale nie widzę tu problemu z dodatkowym aku, w stosunku do D300 nie odczuwam żadnych braków (myślę, że nie będę potrzebował korekcji szkieł w body), D700 to inna bajka i to nie podlega dyskusji - ogólnie bardzo świadomy wybór body i myślę, że idealne dla moich potrzeb no i jeszcze ta cena tylko troszkę wyższa od D3100
- pozdrawiam wszystkich użytkowników D200
Trochę szacunku dla zdania innych (także amatorów). Mam D200 + 3 oryginalne aku Nikona. Na każdym z nich, naładowanym do pełna, puszka robi mi maksymalnie 350 fotek, zwykle mniej. Może mam jakiś felerny egzemplarz, ale na tym forum i na innych forach czytałem opinie użytkowników, którzy także mieli problemy z zasilaniem. Więc może była jakaś felerna seria? Ale nie można negować faktu, że wielu użytkowników ma ten problem i że może on występować w egzemplarzu, który ktoś zamierza kupić.
Podobnie ISO400 - pisałem, że przy dobrym naświetleniu i druku ISO400 jest jak najbardziej używalne, ale szumi ZAUWAŻALNIE bardziej niż D50, którego również posiadam i robiłem testy porównawcze. I to nie jest bajka, tylko fakt - może dla Ciebie nie jest to istotne, ale ja porównując fotkę tego samego ujęcia zrobioną D50 i D200 widzę na NEFie z D200 szum.
Dlatego apeluję o więcej wyrozumiałości dla zdania innych.
Potwierdzam opinie Duszka. D200 mam prawie od roku i na aku spokojnie robię 500 zdjęć.
D700 | S15-30mm f/3.5-4.5 | N50 f/1.4D | N105VR | N70-300VR
bo to wszystko zależy też od tego czy po kazdym "cyknięciu" spoglądasz w ekranik![]()
Ja mam D200 i 4 sztuki oryginalnych akumulatorów. W zależności od wieku akumulatora robię na nich od 350 do 550 fotek. To zależy od stanu akumulatora.
Pozdr.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Nie ma się o co unosić - jest szansa, że obaj macie racje.
Bardzo dużo zależy od sposobu użytkowania aparatu. Jeżeli robisz kilka zdjęć, oglądasz je na LCD, a potem wyłączasz aparat to zrobisz 200-300 zdjęć i akumulator jest wyczerpany. Tak robiłem i tak się działo z moim D200 - na jednym aku miałem maks 250 zdjęć. Maksymalnie, a często było sporo poniżej 200.
Z czasem jednak zacząłem robić więcej zdjęć "na jednym włączeniu" aparatu, krócej oglądałem je na LCD i pozwalałem, żeby aparat przeszedł w stan uśpienia. I okazało się, że można zrobić nawet około 400 zdjęć tym samym aparatem. 500 - 600 to dla mnie nadal poziom nieosiągalny, ale jeżeli ktoś robi dużo zdjęć na jednym włączeniu aparatu to jestem pewny, że da się to zrobić.
...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)
Skontaktuj się z nami