Close

Strona 166 z 217 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 2222

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    w maju szukałem ustawicznie d200 i chciałem dać 800zł i niekt nie chciał sprzedać body w zadbanym stanie.
    I kupiłem coś innego
    Ja sobie postawiłem granicę 500 zł, ale musiałem przekroczyć, żeby nie kupić szrota z zajechaną migawką...
    d200 ma wielki minus odstający już nawet w tamtych czasach
    - beznadziejny wyświetlacz
    Po pierwszych obserwacjach potwierdzam Ja bym jeszcze dodał brak polskiego menu (chociaż to się da przeżyć) i dyskretną różnice w guzikoligii... Ale się przyzwyczaję
    I dużo waży
    E tam, trzeba na siłownię pójść

Domyślnie

ja mialem dwie sztuki d200 az zaluje ze sprzedalem, bo kolory ach ten ccd, w porownaniu do d700 to bajka, az mi sie marzy iso d700 fx matryca i kolory z d200
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witboy Zobacz posta
    ja mialem dwie sztuki d200 az zaluje ze sprzedalem
    Jaki problem dokupić, skoro teraz nie kosztuje majątku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    To pochwal się co kupiłeś, może s5pro?
    Może D80...? Niby to samo, a jednak mniejsze
    Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Jaki problem dokupić, skoro teraz nie kosztuje majątku...
    Tylko, na swoim przykładzie powiem, że jest jeden problem... Strasznie ciężko znaleźć dobrego w rozsądnej cenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Strasznie ciężko znaleźć dobrego w rozsądnej cenie
    To można kupić dobrego w ciut wyższej cenie która zbytnio nie odbiega od tej "rozsądnej"... To nie są tysiące złotych różnicy.

ksh
    Gość

Domyślnie

Miałem D200 ale przesiadłem się na D80 ze względu na karty pamięci i cegłowatość D200.
    Kolorki w D80/D200 sa świetne ale jak się wrzuca wszystko w Lr to nie ma juz tego wow jak na jpg.
    Mi podobną jakość i zachwyt kolorkami dawał samsung NX3000/300/30 i to na surowych raw, tu byłem zaskoczony bardzo miło.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

d80 był taki "plastikowaty" [ wiem to nie polskie słowo ] w stosunku do d200
    ale dziś wszystkie te korpusiki takie delikatne, kruche, szkła za 3k też nie budzą zaufania.
    Choć dzisiaj z biegiem lat zaczynam doceniać to, ponieważ są lekkie...

Domyślnie

ba, kiedyś to był plastik! jakby inny, grubszy

Domyślnie

Wciąż mam D200 Tylko, że przerobiony na IR (za to D50 odzyskał możliwość robienia normalnych zdjęć ).
    Jednak problem z D200 pozostał niezmienny - baterie!
    Żre prąd niczym świnie trufle...

Domyślnie

Minęło kilkanaście dni, więc kilka moich spostrzeżeń jako użytkownika D200 świeżego.

1. Musiałem wyczyścić matrycę... Tak, pomimo legendy mówiącej o tym, że stare aparaty nie brudziły matrycy, na mojej było kilka plamek. A i przebieg przed 50K, więc teoretycznie nic być nie powinno Piszę z przymrożeniem oka, bo to dla mnie oczywiste, że tam gdzie klapie lustro olej może lecieć. Problem też ma rangę śmieszną, bo prysznic matrycy to całe 5 minut zabawy, a jęki tych co piszą że te złe aparaty syfią i dlatego są fe wzbudzają zawsze uśmiech na mej twarzy Oczywiście matryca jest już jak nowa, ale oprócz doświadczenia z czyszczeniem D7100 mam nowe zarówno z D300s, jak i D200. Jedynym, na razie, którego miałem i nie czyściłem, był D90, ale tam było 20K na liczniku
    2. Wyświetlacz... Właściwie mogę go wyłączyć, nie patrzę na to jak wygląda zdjęcie, tylko czy jest tak skadrowane jak chciałem
    3. Menu... Znając to z D300s i D7100 uważam że Nikon poszedł w dobrą stronę I nie chodzi o brak języka ojczystego. Najgorsze jest przyzwyczajenie do "Mojego menu", którego w D200 na próżno szukać. Ale da się z tym żyć
    4. AF - nie miałem okazji przetestować porządnie, ale mam wrażenie że to taki jak w D200. Sprawdzam celność szkieł i muszę przyznać, że chyba może służyć za wzorzec celności. Dodam, że dotychczas takim wzorcem był D300s, D7100 ma przewlekły FF, większy, mniejszy, lub prawie żaden (jedynie z N 17-55 2..
    5. Kolory... Bajka! Nie ruszam suwaczków koloru w ogóle. Wszystko wygląda jak w rzeczywistości. Bardzo mi się to podoba, więc na razie męczę nim zabawę o zagadkach (do której zapraszam http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...276618&page=57), ale planuję jakiś jesienny wypad spacerowy po Opolu

Więcej wniosków na pewno później

Strona 166 z 217 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów