Close

Strona 149 z 223 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 2222

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andi74 Zobacz posta
    moze tu sie zapytam z racji ze mam w domu ten aparat znajomego jeszcze u mnie

zdjecia przy zarowym w domu WB Auto lampa z body iso 400 sa jakies takie zimne sine a sciana jest capucino

dopiero jak dam WB na lampe iso 400 i lampa z body to zdjecie pokazuje faktyczne kolory

ten typ tak ma ?????

podpiete 50 1.8 D przeslona 2.2

czy moze cos nie tak w WB-auto
    czyli wszystko OK , mieszasz rodzaje światła i aparat głupieje WB auto, w drugim przypadku lampa daje na tyle mocny błysk, że główny motyw jest tylko nią oświetlony i odpowiada to ręcznemu ustawieniu WB właśnie dla temperatury lampy
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Nikon D200 daje wspaniała możliwość podpinania obiektywów AI/AiS. Ja przepadam za moim 80-200/4,5 analogowym. Jednak chciałbym pomnożyć jego potencjał do zbliżeń obiektu z dalszej odległości. Co byście radzili podpiąć w tym celu i od jakiego producenta, jesli to rzecz jasna jakas różnica?

Domyślnie

Najtaniej chyba Tair 3s 300/4.5

Domyślnie

No z Tairem - rzecz do przemyslenia, nawet jest kilka sztuk teraz na A-ro

Domyślnie

Mam pytanie. Moj d200 ostrzy w af-c gdy przełącze na afs słychać dźwięk pole ostrości się podświetla ale obiektyw nie ostrzy. Na AFC jest ok. Czy to wina ustawień czy cos innego?
    Nikon D5100, Nikon AF-S [email protected], Nikon AF-S 18-55VR ,Nikon 18-105VR

Domyślnie

jeśli pole się podświetliło, to znaczy, że ostrość została już ustawiona
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Brak ostrości, ta kropka odpowiedzialna za potwierdzenie sie nie pojawia tak jak ma to miejsce na AF-c Obraz rozmyty. Cisza w obiektywie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirek79 Zobacz posta
    Brak ostrości, ta kropka odpowiedzialna za potwierdzenie sie nie pojawia tak jak ma to miejsce na AF-c Obraz rozmyty. Cisza w obiektywie....
    Witam.
    Jeżeli masz instrukcję to na str.148 w ustawieniach użytkownika -a3 jest to opisane.
    Jeżeli nie masz to wejdź w menu aparatu i podświetl ikonkę w kształcie ołówka i wejdź na literkę a - autofokus, potem enter, wchodzisz na a2 AF-S Mode Priority, potem enter i sprawdź czy masz wybraną opcję focus.
    Jeżeli nie to musisz ją wybrać bo w ustawieniu Release aparat robi zdjęcia bez ustawienia ostrości.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Mam ustawione na focus.... ale zauwazyłem ze przy a1 mam gwiazdke a przy a2 jest jej brak czy to ma znaczenia .... a1 to AF-C a2 AF-S
    tak samo jest gdy przelacznik jest na af-c i af-s
    Ostatnio edytowane przez mirek79 ; 05-03-2014 o 21:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirek79 Zobacz posta
    Mam ustawione na focus.... ale zauwazyłem ze przy a1 mam gwiazdke a przy a2 jest jej brak czy to ma znaczenia .... a1 to AF-C a2 AF-S
    tak samo jest gdy przelacznik jest na af-c i af-s
    Witam ponownie.
    Ja nie mam gwiazdki ni przy a1 ani przy a2 ale to chyba nie ma znaczenia.
    Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to sprawdź przełącznik z lewej strony korpusu czy jest dokładnie na kropce nad literka S. Zdarzyło mi się parę razy że podczas trzymania korpusu przypadkowo przesunąłem przełącznik z kropki lekko w bok i aparat wtedy też nie ustawiał mi ostrości.
    Pozdrawiam.

Strona 149 z 223 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów