Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Karolajna - kolor

Poprzedni set nie bardzo przypadł do gustu, moze wuec ten da rade... mam troche problem z ta modelką bo jak nie pozuje to raczej gada non stop, ale jak tylko staje przed obiektywem jest niepewna - macie jakies rady jak postępować z takimi młodymi dziewczynami (14 lat) ?

1
    //EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

2

3

4

5
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 09-05-2025 o 11:06 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Mi pasował bardziej set BW. Tu słabo poradziłeś sobie ze słońcem i namieszałeś niepotrzebnie w kolorystyce. Modelka faktycznie przestraszona.
    Co do rad, to też chętnie posłucham. Ja ustawiam modelkę, aparat przy oku i zagaduję (czasem gadamy tak kilka minut) i w między czasie próbuję coś strzelić. Po pierwszym dobrym ujęciu pokazuję je modelce, mówię co mi pasuje a co nie i dalej już jakoś leci. Ale ja się nie znam
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Tu słabo poradziłeś sobie ze słońcem i namieszałeś niepotrzebnie w kolorystyce.

Przepraszam, ale pleciesz bzdury. Jak bys nie zauważył to był ZACHÓD słońca.... i co to znaczy ze sobie zle poradzilem - widzisz tam gdzies przepały czy co , bo nie kumam ??

Domyślnie

oprócz samej pracy z modelką musisz wiedzieć jak ją ustawić względem swiatła, zobacz co się dzieje z cieniami na 1,2 i 4 gdzie na jedynce wygląda to przeokropnie
    edit
    myślę, że właśnie o to chodzi koledze trezrrr, nie powodu żeby się spinać
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek Kisała ; 12-03-2010 o 12:47
    zdjęcia robię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Przepraszam, ale pleciesz bzdury.
    Plotę bzdury, tak już mam. Mam przestać?

Widzę, że ZACHÓD. Światło jest zbyt mocne. Widać to świetnie na 1 (niebieskofioletowy cień za nosem) i 4 (pół twarzy zbyt jasne). Ja lubię trochę cienia, ale to mi się nie podoba. Poprawny histogram a wrażenie odbiorcy do chyba dwie różnie sprawy.
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 12-03-2010 o 12:48

Domyślnie

Moim zdaniem to zdjęcia są nieostre(chyba,że mam felerny monitor),to co mnie rozłożyło to cienie na twarzy modelki,
    na 1 ma dwa nosy i na 2 także-to tyle(ale ja się nie znam)
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Poprawny histogram a wrażenie odbiorcy do chyba dwie różnie sprawy.
    Ja mam nawyki z krajobrazu, moze dlatego rozjasnialem te cienie troche.

Domyślnie

Nie o to chodzi, te cienie są za twarde i zbyt głębokie. Wyrównaj trochę światło na twarzy (np blendą doświetl cienie). Przy portrecie który miał chyba pokazać że modelka jest ładna i kobieca próbuj na początek z miękkim światłem albo w cieniu. Taka 1 wyglądałaby lepiej, gdybyś np. ustawił modelkę tyłem do słońca, słońce rozświetliłoby włosy, a twarz doświetliłbyś blendą.

Obejrzyj może filmiki Hanibala, zwróć uwagę że on zdjęcia robi przeważnie w cieniu, popatrz jak pracuje z blendą.

Domyślnie

Mam takie wrażenie jakbym oglądał obrazki przez grubą szybę. Z wyjątkiem pierwszego.
    Co zrobić, aby kobieta przestała mówić (znaczy gadać)? No dobre pytanie.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów