Szukaj
Boguslaw Glegola
www.glegola.co.uk GG: 2383535
co to jest?!
Janeek
________
Pełen SafePaq
jak dobrz popatrzysz to widać nos - dziewczyna chyba coś z czasami pokombinowała![]()
oglądnij je na tlo o kolorach R=6 G=6 B=6 to będzie widać bardzo ładnie i wyłącz ta lampke na biurku co Ci po monitorze świeciEfekt będzie lepszy
![]()
Boguslaw Glegola
dla mnie zdecydowanie słusznie zabroniła Ci go pokazywaćGuzik widać (a monitor mam dobrze skalibrowany). I wcale nie jest klimatyczne.
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Co to znaczy "klimatyczne"? Poza tym nikomu nie kazałem kalibrować monitora, tylko zasugerowałem jak będzie ładnie widać. dodam że to jest zakładke "grafika"Widziales plakat filmu "Perfume"? Bo obejżeniu Twojej galerii moge stwierdzić że z Photoshopa używasz jedynie Ctrl+Shift+U
Wybacz tą złośliwość
Zapraszam do komentarza innym moich prac
![]()
Boguslaw Glegola
Niepotrzebnie się unosicie - i komentujący, i autor.
Oczywiście, że widać na pierwszy rzut oka co zdjęcie przedstawia (nochal), ale od razu też widać, że przedstawia to źle. Jako wielbiciel horrorów wiem też, co było zamiarem autora, tym bardziej, że podkreślił to jeszcze wzmianką, iż jego dziewczyna się tego zdjęcia boi.
Pomysł zły nie był, przyznajcie, ale wykonanie legło. Jak się przemyśli sprawy techniki, wyjdzie kiedyś z tego poważne i dobre zdjęcie.
Po pierwsze - jakieś zwieńczenie, wykończenie, ramka. Jak się to ogląda na jasnym tle - porażka, bo widać czarny kwadrat. A jak się ogląda na czarnym - nie wiadomo gdzie się kadr kończy, gdzie forum, a gdzie zdjęcie, czy jest to długi i wąski prostokąt, czy pionowy szeroki... W dodatku jest ten podpis, który wygląda jak podpis na forum. Jakaś forma ramki (tylko na litość, delikatna!) nadałaby całości nowych - nomen omen - ram, poprawiłaby odbiór.
Po drugie - samo zdjęcie. Diaboliczność, posępność, grozę - czy jak to zwał, osiąga się nie poprzez zaciemnienie wszystkiego i wyciągnięcie na wierzch nosa!Osiąga się poprzez mroczną, ale widoczną twarz i ukrycie oczodołów! Wszak oczy zwierciadłem duszy - jak się je ukryje, powstaje groźna pustka. Co do plakatów - widać tą zasadę na tylu, że nie zliczę...
Oczywiście można ukryć oczy ukrywając wszystko, ale wtedy zamiast zdjęcia powstaje kompozycja konceptualna pt. 'kopalnia po dojmującej i wszechobecnej awarii prądu'. Reasumując - gdyby światła wpadło do aparatu jednak więcej, byłoby lepiej - więc tu rację mają komentujący, że w sumie jest za ciemno.
Boguslaw - po innych Twoich zdjęciach widzę, że masz tendencję do przesady, ale jak to opanujesz, to zdjęciom wyjdzie to tylko na dobre.
No prosze... I cala instrukcja, zeby "efekt byl lepszy".
Nooo... zeby minimalnie poprawic odbior twoich zdjecia, trzeba wylaczac lampke na biurku i ogladac na tle w kolorze opisanym dokladnymi skladowymi -- to chyba nie jest za dobrze, co?!Moze po prostu "lepiej" zrob zdjecie, zeby do jego ogladania nie trzeba bylo czytac twojej instrukcji...
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Boguslaw, wybaczam złośliwość, której powody nie do końca rozumie. Napisałem to co myśle a chyba właśnie o to chodzi. Jesli chcesz usłyszeć ze super wyszło wystaw na plfoto. Obyś się nie rozczarowwał.
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Coś tam widać ale...nie dziw się swojej dziewczynie
...jeszcze tylko pożyczę od żony lampkę na biurko i ją zgaszę, żeby móc oglądnąć to "co autor miał na myśli"
Avatar nie jest aktualny - już nie palę.
Skontaktuj się z nami