Close

Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 270

Domyślnie

Ja bym raczej stawiał na balans bieli. Osobiście mam wrażenie, że na auto w niebieski ucieka, czyli inaczej rozjaśnia czerwony?

Domyślnie

Ale inne kolory są niby okej.
    Völkchlor

Domyślnie

No to jeżeli już koniecznie coś mieszać w kolorach to proponuję ustawić Optymalizację zdjęcia na Żywe.

Domyślnie

Po telekonferencji wiem tyle że:

- ustawienie na tryb P i zmiana nasycenia na normalne zamiast auto nic nie dała
    - zmiana balansu bieli z auto na żarowe nic nie dała (zdjecie robione w pokoju dlatego żarowe)
    - zmiana pomiaru swiatła z matrycowego na centralny tez nic nie dała..

Generalnie inne kolory sa okej, tylko czerwony jest rozjaśniany - z bordowego robi sie czerwony, z czerownego pomaranczowy, etc...

Na razie zaleciłem próbę ustawienia ręcznego balansu bieli, ale to chyba nic nie da, skoro zarowy nic nie wniósł..
    Völkchlor

Oszczędny w słowach Awatar ADI700
    Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie

dajcie jakies fotki makro z p100

Oszczędny w słowach Awatar ADI700
    Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie

adapter do p100. fajnie ze juz pojawiają sie takie rzeczy do tego modelu http://allegro.pl/adapter-67mm-do-ni...601203080.html

Domyślnie

mam ten adapter i jest to swietne rozwiazanie dla tego aparatu
    spory wybor filtrow wiec warto wydac pare zlotych
    dzieki adi
    nikon p100 i cos tam jeszcze ...

Domyślnie

Czy ktoś się orientuje gdzie jest jakaś centrala bądź siedziba nikona w polsce?

Domyślnie

tutaj zobacz
    nikon p100 i cos tam jeszcze ...

Domyślnie

Nie uwierzycie jak mnie potraktował serwis... wysłałam aparat ponieważ przestał czytać karty pamięci odesłali mi go z porysowanym obiektywem, zadzwoniłam do serwisu i kazali mi go odesłać, wcześniej jak oddawałam aparat przez sklepu to działy się z nim dziwne rzeczy, okłamywali mnie ze jest w naprawie kiedy tak naprawde leżał na zapleczu, bywało że nawet do 2 miesięcy=/ więc zaznaczyłam prawie niezauważalnie pare części, tak na wszelki wypadek. gdy aparat do mnie wrócił obiektyw był jak nowy, rewelacja! ale kilka części które zaznaczyłam zostały wymienione, zadzwoniłam do nich i się okazało że nie zostało nic odnotowane nawet to że aparat był u nich. babka chamsko oświadczyła że skoro jest lepiej to powinnam się cieszyc. tylko że lepiej nie jest- chodzi o zdjęcia (pisałam we wcześniejszych postach), kazali mi wysłać płyte ze zdjęciami i opisami, a teraz mówią że oni nie zajmują się przeglądaniem zdjęć i jeśli coś jest z nimi nie tak to już mój problem. PO PROSTU ŚMIECHU WARTE

Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów