Close

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 270

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rysieklbn Zobacz posta
    Czesc Wam

Jest to mój pierwszy post na forum a trafiłem tutaj z powodu nikona p100. W grudniu zakupiłem nikona miałem budzet do 1000zl więc starałem sie znaleźć odpowiedni sprzet zeby nie przeplacic ale zeby byc maksymalnie zadowolonym, zalezalo mi na kompakcie poniewaz lustrzanka za duza troszke. No jak sie pozniej okazalo wybor padl na nikona p100 ktory rozmiarem od lustra nie odstaje za bardzo. Ale do rzeczy... Spodziewałem się zdjec w super jakosci, no moze nie takiej jak lustro jednak miałem nadzieje ze beda naprawde ładne, ja mialem chec pobawic sie manualem ale jak to czesto bywa duzo zdjec jest robionych na auto. I powiem Wam jedno TRAGEDIA!!! Juz moj stary jak swiat OLYMPUS robił ładniejsze foty. Zdjecia są blade, czesto przeswietlone nie wyraźne. Przy kręceniu filmow w HD autofocus jest bardzo głośny!!!

Może coś robie nie tak, ale co można robić nie tak na automacie...moi rodzice kupil właśnie jakąś małą cyfróweczke samsunga i robi o niebo lepsze zdjecia, kolorowe wyraźne...bez porównania.

Mam podobny problem, niewyrazne zdjecia i mleko na bokach, koszmar! studiuje fototechnike i mam spory problem z zaliczeniami, od ponad 6 miesiecy walcze z serwisem, radze ci oddac sprzet, ale najpierw idz do federacji konsumenta (tylko jak najszybciej) i dowiedz sie jak postapic, NIE WYSYLAJ DO SERWISU!!! jesli to zrobisz to nie odzyskasz kasy. jesli masz jakies pytania to pisz, sporo sie dowiedzialam na temat prawa konsumenta. Moj sprzet sprawdzil fotograw w studiu pracujacy tylko i wylacznie na aparatach tej firmy i byl w szoku ze nikon robi takie zdjecia.

Domyślnie

Witam,
    Mam pytanie. Czy baterie z aparatu nikon p90 pasują do p100 ?
    Bo jest dużo aukcji, a baterie się niczym nie różnią, a czasem jest podany p100, a czasem same p80, p90...
    Dokładnie chodzi o akumulator en-el5 3,7V 1100mAh
    Dziękuje i pozdrawiam

Domyślnie

EN-EL5 to pasuje do Nikona P100

Domyślnie

http://allegro.pl/nikon-en-el5-en-el...497919705.html czyli ten akumulator, będzie pasował mimo ze nie jest wymieniony P100 ? Bo dane z baterii są identyczne...
    Dziękuje za szybką, poprzednią odpowiedz!

Domyślnie

Wszystkie baterie o oznaczeniu EN-EL5 będą pasowały do P100 .

Domyślnie Firmware 1.2 do P100

https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...ail/a_id/48923

Ale tylko jedna poprawka a może więcej ich przemycili? Naprawili coś takiego:
    Po włączeniu monitora przez naciśnięcie włącznika zasilania lub przycisku spustu migawki albo poprzez przekręcenie pokrętła trybu pracy, w momencie gdy aparat przechodził w tryb czuwania dzięki funkcji autowyłączania z Ekranem powitalnym ustawionym na opcję inną niż Brak (ustawienie domyślne), monitor stawał się całkowicie czarny i widoczne były na nim wyłącznie informacje. Po naciśnięciu spustu migawki do połowy przy tym stanie monitora, widok przez obiektyw pojawiał się, lecz zawierał znaczną ilość szumów. Ten problem został rozwiązany.

Domyślnie

Widzę, że na P100 użytkownicy już krzyżyk postawili
    No a ja od wczoraj pstrykam fotki na nowym firmware i zachodzę w głowę, o co chodzi, bo ostrość to się teraz momentalnie ustawia i co ważniejsze dobrze się ustawia. No ale to chyba przywidzenie, bo w notatce Nikon nic nie napisał, że poprawiał działanie autofokusa.

Domyślnie

To się nazywa efektem placebo

Domyślnie

Nawet jeżeli to tylko efekt placebo to nie szkodzi grunt, że naprawdę dużo lepiej teraz ostrość się ustawia. Codziennie robię pstryki w różnych warunkach oświetleniowych (żeby nie było że jest jaśniej i dlatego automatyka lepiej sobie radzi) i za każdym razem jestem zadziwiony że znowu jest ostro

Domyślnie

Ocho widzę prawie sami zadowoleni inaczej

Mam taki problem: Dzwoniła do mnie ciocia moja droga bo znam się na aparatach, ekhem. No więc ma z tymże P100 problem taki, że podbija on ponoć kolor czerwony, a raczej rozjaśnia. Podjechać na chwilę obecną nie mam jak, zeby samemu sie pobawic. Przejżałem co oferuje menu w kwestii kolorów - jak myślicie, czy problem może być w opcji Saturation: AUTO? A jesli nie to co można by tam spróbować zmienić. Nie powiem przecież: pobaw się ustawieniami. To bym mógł powiedzieć sobie mając aparat w ręku.. Jakieś pomysły?
    Völkchlor

Strona 24 z 27 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów