Close

Strona 22 z 25 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 270

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

sprawdziłeś ustawienia? jesteś pewien?

Rysieklbn
    Gość

Domyślnie

Pobawiłem się troszke ustawieniami, i jest lepiej... można uzyskać fajne kolory bardzo żywe ale trzeba troszkę po eksperymentować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rysieklbn Zobacz posta
    Pobawiłem się troszke ustawieniami, i jest lepiej... można uzyskać fajne kolory bardzo żywe ale trzeba troszkę po eksperymentować.
    A można wiedzieć co i jak ustawiłeś dokładnie? Mam ten sam problem z bladymi kolorami i nijak sobie poradzić nie mogę...

Domyślnie

Ustawiłem roździelczość na poziomie 8 mln, oraz jakość zdjęć na "basic" i chyba tu widzę bląd, bo winno być chyba ustawione na "fine". Co też uczyniłem i zmieniłem, teraz zdjęcia wyglądają zdecydowanie lepiej. Mam również ustawiony matrycowy pomiar światła.

Domyślnie

Przy okazji mam pytanko od bardziej doświadczonych fotografów...Czy tym, mimo wszystkim amatorskim aparatem można robić zdjęcia z wyostrzonym pierwszym planem, gdzie plan nr 2 jest rozmazany tudzież mniej ostry...wiecie o co chodzi Próbuję i nie wychodzi mi nic, zwyczajnie plan nr 1 i plan nr 2 jest tak samo ostry. A chciałbym, by było inaczej...

Domyślnie

Oczywiście próbuję ćwiczyć w programach A, S i M i nic... Może ktoś rzuci parę cennych uwag, proszę.

Domyślnie

Jeśli robisz zdjęcia np twarzy i chcesz je wyeksponować, to jedyne co możesz zrobić za pomocą tego aparatu aby uzsykać taki efekt, to ustawiać sie dalej od osoby fotografowanej i użyć większej ogniskowej ( czyli podjechać zoomem . Niestety zabawa przysłoną w trybie A niewiele ( wlasciwie nic) da . Problem tkwi w zbyt małej wielkości matrycy takich aparatów (nie mylić z ilością pikseli

Domyślnie

Ocho widzę prawie sami zadowoleni inaczej

Mam taki problem: Dzwoniła do mnie ciocia moja droga bo znam się na aparatach, ekhem. No więc ma z tymże P100 problem taki, że podbija on ponoć kolor czerwony, a raczej rozjaśnia. Podjechać na chwilę obecną nie mam jak, zeby samemu sie pobawic. Przejżałem co oferuje menu w kwestii kolorów - jak myślicie, czy problem może być w opcji Saturation: AUTO? A jesli nie to co można by tam spróbować zmienić. Nie powiem przecież: pobaw się ustawieniami. To bym mógł powiedzieć sobie mając aparat w ręku.. Jakieś pomysły?
    Völkchlor

Domyślnie

Ja bym raczej stawiał na balans bieli. Osobiście mam wrażenie, że na auto w niebieski ucieka, czyli inaczej rozjaśnia czerwony?

Domyślnie

Ale inne kolory są niby okej.
    Völkchlor

Strona 22 z 25 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów