Close

Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 270

Domyślnie

Wczorajsze zdjęcia prosto z aparatu bez obróbki. Niestety jakość na normal i 5 mp. ustawione bo nie miałem karty pamięci.
    http://img72.imageshack.us/gal.php?g=dscn1001t.jpg
    2 ostatnie sie powtarzają

piobie
    Gość

Domyślnie

wujo oglądam twoje zdjęcia i jestem pod wrażeniem, czy mogłyś zdradzić na jakich ustawieniach robisz te zdjęcia, bo mój aparat gubi coś kolory jedno zrobi ładnie a drugie aż szkoda gadać, a czy Wy też tak macie jak chcecie zrobić zdjęcie czemuś z ok. 4 metrów na pełnym zoomie to jak napisnę przycisk do połowy to zaczyna ostrzyć, przez ułamek sekundy złapie ostrość ale po kolejnym ułamku wyskakuje czerwony kwadracik na środku i odraz jest tragiczny. Dzięki za pomoc.

Domyślnie

UP@ Wtedy musisz zmiejszyć zoom bądź jeśli nie może złapać punktu ostrości samemu wyostrzyć ręcznie. Ja robie zdjęcia na trybie P i U w których do makr używam jak największej? przysłony w każdym razie musi padać najwięcej światła na matryce wtedy nie będą poruszone. Ustawiam też w ustawieniach ostrość na +2, kolorki zostawiam bo zawsze w kompie można podkręcić i czasami zmniejszam kontrast bo także można go zwiększyć w kompie. Balans bieli na automat daje, ostrość na wybór ręczny a pomiar światła na centralny + troche zabawy i ładne zdjęcie wyjdzie. Zamierzam wstawić moje zdjęcia do działu Makra ale boje sie że zmieszają mnie z błotem za źle wykadrowane zdjęcie, przepalone miejsca itd. mimo że mam 16 lat
    PS. Mi też często zdjęcia nie wychodzą dlatego zawsze robie po kilka jednej sceny
    Ostatnio edytowane przez wujo ; 10-09-2010 o 20:01

piobie
    Gość

Domyślnie

dzięki za podpowiedź ja dopiero zaczynam drogę z p100. Jeżeli o mnie chodzi to Twoje zdjęcia są ok, ale wiem że znajdą się ludzie co będą "nażekać" no ale z takich uwag też można czegoś nowego się nauczyć. Daj znać jeżeli zamieścisz więcej swoich zdjęć - oczywiście z cool p100

Oszczędny w słowach Awatar ADI700
    Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie Makro

Czesc Kinga... Mam pytanko bo wczoraj kupilem p100. Jestem muzykiem lecz pociaglo mnie do porobienia fotek... Powiedz mi jak robisz zdjecia typu mucha ;] tylko makro czy jeszcze jakis tryb, a moze krecisz zoomem... Fajnie ci to wyszlo. Mi raz wyjdzie, raz jest troche niewyraźne. Chyba ze to normalne ;d dopiero zaczynam ;] pozdrawiam. Adam

Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie Makro

;d sory to do wujka

Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie

Dokladnie... Tez mam ten model i tez klepie jak sie potrzasnie, ale tak ma byc

Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie

pare moich badziewi zrobionych w pierwszy dzien po zakupie. rady i wskazowki mile widziane http://img709.imageshack.us/g/obraz001hk.jpg/

Domyślnie

Co do zdjęć makro to w pochmurne dni wychodzą mi bez szczegółów i poruszone a z lampą może ładnie by wyszły po zamontowaniu dyfuzora ale nie chce mi się w to bawić. W trybie P i U zmieniam wartość przysłony zależnie od obiektu jak jest duży to F8 jak mały to daje niskie wartości. Zdjęcia lepiej robić ze światłem a nie pod światło, choć przy pająkach to trudne jest bo głównie są tyłkiem do światła :P. Poza tym trzeba uważać aby zdjęcia nie przepalić regulując klawiszem jasność, następnie do makr używam połowę zoomu ponieważ wtedy nie wsadzisz obiektywu w obiekt i z bliska ustawia AF. No to chyba wszystko, każdy robi zdjęcia takie jakie mu się podobają, wcześniej też pisałem jakich parametrów używam do zdjęć. Denerwuje mnie czasami wyświetlacz na którym zdjęcie jest jasne a na komputerze ciemne, już regulowałem jego jasność ale dalej troche fałszuje zdjęcia

ADI700 ładne zdjęcia jak dopiero wczoraj kupiłeś, po 2 tyg już rozgryziesz ten aparat. Jak robisz makra to rób je jak najbliżej obiektu, tylko uważaj żeby się zmieścił w kadrze i nie przepalić kolorów. Jeśli masz więcej czasu i jakiś obiekt co nie ucieknie to ręcznie możesz ustawiać ostrość, choć to bardzo trudne jest używając tych przycisków zamiast pierścienia.

Ja swoje zdjęcia później wstawie do działu makr teraz nie mam ochoty

Miasto
    czechowice dziedzice

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich posiadaczy p100. Jak nagram film i otwieram go na kompie w qick time to film nie idzie plynnie, przeskakuje ze sceny na scene. Na innych odtwarzaczach znowu idzie wolniej ;/ w aparacie idzie idealnie. Po zamieszczeniu na you tube tez normalnie. Prosze o pomoc

Strona 14 z 27 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów