Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie 50 1.8 prośba o pomoc

dzieńdobry.
    jestem amatorem i mam prosbe o pomoc ponieważ zakupiłem 50 1.8 i w sklepie dali mi kilka dni na sprawdzenie szkla pod wzgledem jakosci. teraz tak duzo czyta sie o bf i ff a ja nie zabardzo umie to ocenic poniewaz jest to moje pierwsze szklo oprocz kitowego i jak mowilem jestem amatorem.
    czytalem juz watek dotyczacy tego na forum i zrobilem podony test. czy moglibyscie mi powiedziec czy mam dobre szklo ? z gory dziekuje
    http://zapodaj.net/e2e6073efef3.jpg.html
    ostrzone oczywiscie na karte

Domyślnie

dla mnie jest praiwe ok, trzeba jeszcze uwzględnić błędy pomiarowe. nie masz się co bać, najaważniejsze żeby ci pasował - jak nie pasuje to wymień. jak nie widzisz różnicy między modelami to całkowicie się nie przejmuj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarna_owca Zobacz posta
    teraz tak duzo czyta sie o bf i ffe
    Ja nie czytam i nie robię takich testów - wolę robić zdjęcia
    Tak, dużo się o tym pisze, podobnie jak kiedyś o "dziurze ozonowej", a teraz "globalnym ociepleniu" (nawet nobla można dostać za te bzdury, opłaca się!)
    Jeśli szkło będzie miało BF / FF, to zauważysz na zdjęciach. Jeśli nie zauważasz - to nie martw się, tylko rób dalej zdjęcia.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

A ja mam trochę inne pytanie co do tego szkła ale nie chce otwierać nowego wątku. Kupiłem to szkło w cyfrowe.pl i doszedł do mnie tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy dekielek od strony body powinien być normalnie czarny z plastkiku czy jakieś takie wciskane badziewie z przezroczystego mlecznego plastiku. Niby nic ale jakoś mnie to drażni tymbardziej ze jest to jakieś takie miekkie i wydaje mi sie ze coś tu jest nie tak. Wiem że można to dokupić ale nie w tym rzecz. Jak wyglądały wasze dekielki przy zakupie??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koral181 Zobacz posta
    A ja mam trochę inne pytanie co do tego szkła ale nie chce otwierać nowego wątku. Kupiłem to szkło w cyfrowe.pl i doszedł do mnie tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. Czy dekielek od strony body powinien być normalnie czarny z plastkiku czy jakieś takie wciskane badziewie z przezroczystego mlecznego plastiku. Niby nic ale jakoś mnie to drażni tymbardziej ze jest to jakieś takie miekkie i wydaje mi sie ze coś tu jest nie tak. Wiem że można to dokupić ale nie w tym rzecz. Jak wyglądały wasze dekielki przy zakupie??
    Oryginalnie jest przezroczysty. I powiem Ci, że moim zdaniem lepszy Przy szybkiej zmianie szkieł wolę go używać niż tego czarnego.

Domyślnie

dzieki za szybką odpowiedz

Domyślnie

Nikkor 50/1.8 D jest wyposażony w biały, miękki, tandetny dekielek. Taka brutalna, chińska rzeczywistość - na zdjęciach nie widać
    D850 | D780 | N80 | S 24-105/4 | N24-85 3,5-4,5 VR | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzezior Zobacz posta
    Nikkor 50/1.8 D jest wyposażony w biały, miękki, tandetny dekielek. Taka brutalna, chińska rzeczywistość - na zdjęciach nie widać
    Jak to taki syf to chętnie przyjmę od Ciebie takowe dekielki

Domyślnie

O ile mnie pamięć nie zawodzi to ja przy tej 50-tce miałem białą zaślepkę.
    A co do zdjęcia to masz lekkie mydełko przy 1.8 na tym szkle.

Domyślnie

Na 1.8 jest mydło, ale od f2.2 jest już spoko. Też miałem biały dekiel.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów