Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Moduł przesłony kupiony. Na zdjęciu jest 2 razy więcej tego, niż dostałem. D80 rozebrany. Niestety filmik na youtube nie pokazuje jak się najlepiej dostać do tego modułu. Nie mam tylko pod ręką oporowej lutownicy, bo wygląda, że z 10 kabli wymaga przelutowania na nowy moduł.
    D80 | N18-135 | N50/1.8 | SB-600

Domyślnie

Dostałem się do samego mechanizmu. Mój moduł nie ma silnika. Poza tym jest identyczny, nie ma tylko nalepki z kodem. Nie wiem jak powinna migawka reagować przy kręceniu: lustro się rusza, a migawka tylko coś przewija, ale zawsze jest zamknięta.

Domyślnie

Złożone. Aparat się nie zacina ani razu. Niestety jest ERR i aparat blokuje przesłonę na stałej pozycji. Sprężyna naciągu przesłony nie działa - jest luz. Jakiś pomysł? Może czegoś nie założyłem przy nowym układzie.

Domyślnie

Problem z przysłoną rozwiązany wg instrukcji montażu D50, gdzie jest taka sama jednostka i trzeba było odpowiednio zabezpieczyć naciąg podczas montażu i przesłona pięknie działa. Niestety, znowu jest coś nie tak. ERR i chyba lustro się nie podnosi przy robieniu zdjęć. W pewnym miejscu jest pewien przeskok przy ręcznym podnoszeniu.

Domyślnie

Naprawione, brakowało odpowiedniego wsadzenia migawki na naciąg koło mechanizmu przysłony. Działa sprawnie, tylko wymaga dodatkowego czyszczenia. 250V z lampy ładnie pieści po palcach

Domyślnie Nikon D80 problem z lustrm err po naciśnięciu spustu

Witam
    Jak ktoś ma problem z tym nikonem i opisaną częstą usterką tego modelu to informuję że naprawiam to skutecznie i z gwarancją za bardzo przyzwoitą cenę. Naprawiamy sprzęt profesjonalnie i mamy kilkunastoletnie doświadczenie w branży.
    pozdrawiam. i zapraszam do serwisu.

Domyślnie

Witam

Przestrzegam forumowiczów przed korzystaniem z usług osoby, która umieściła poprzedni wpis.
    Ja skorzystałem niestety z usług tej firmy i jestem bardzo niezadowolony.

Wysłałem do nich aparat zabezpieczony deklem i otrzymałem z powrotem aparat zapakowany w worek foliowy bez dekla. Oczywiście okazało się że matryca została totalnie usyfiona. Wysłałem aparat do ponownego czyszczenia (niestety musiałem to zrobić na swój koszt) ale niestety nie byli w stanie doczyścić aparatu. Na wyczyszczenie czekałem aż 2 tygodnie.

Poza tym radzę wcześniej ustalać dokładnie ceny. Ceny które dostałem w wycenie okazały się cenami netto i jeśli chciałem dostać fakturę to musiałem jeszcze dodatkowo dopłacić VAT.

Po pierwszej naprawie zażądałem przesyłki kurierem żeby było szybciej. Wysłali go do mnie dopiero po kilku dniach od skończenia naprawy bo jak to oni twierdzili kurier nie przyjeżdżał. Nikt nie radził do mnie wysłać e-maila czy zadzwonić z pytaniem czy może lepiej wysłać priorytetem pocztą. Na pewno byłoby szybciej a ja traciłem kolejne dni pracy ponieważ nie miałem aparatu.

Podsumowując, lepiej poszukajcie innego serwisu.

Domyślnie ERROR Mnnie Też Dopadło

Dzisiaj jest fajna niedziela (bo cała wolna ) więc łapie za aparat, 105-kę/2,5 Al-mod i z młodym w plener. Ale zanim wyszliśmy nie mogłem założyć obiektywu. Wcześniej wchodził bez żadnego problemu! Coś blokowało przy przekręcaniu. Przepinam kita 18-70 i za którymś razem delikatnie wlazł. Parę strzałów i error. Odpinam, oglądam i... popychacz przysłony w body zablokowany gdzieś po środku. Poruszam nim i znowu kita i strzały. Parę razy i znowu blokada.
    Okazało się że moja mądra żona zdejmowała 105-kę (pewnie na siłę zdeczka) celem założenia kita. Nie wiem na ile na siłę to zrobiła ale popychacz jest (tak wydedukowałem) minimalnie wygięty do środka. Używając palca wskazującego delikatnie go poodpychałem od środka. Kit zaczął lepiej chodzić - err za 20 razem. Jeszcze raz odginanie i już wszystkie obiektywy chodzą dobrze ale popychacz ma wyraźny opór po środku ruchu przy takim przewężeniu. Wydaje mi się że errory pojawiały się przy dużych przysłonach.
    Co radzicie, zostawić może się err nie pojawi, czy odrazu działać, naprawiać, szukać, ehhh.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Mam D D90 podobny problem, ale LUSTRO POZOSTAJE CAŁY CZAS PODNIESIONE. Na wyświetlaczu Err.
    Przy wyzwalaniu migawki słychać kliknięcie, znika Err i pojawia się czas, ale poza tym nic się nie dzieje.
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów