Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
B1 całkiem spoko. B2 bez sensu poza i mina, więc dalej już nie wnikam.
A mdło w sensie ostrości rozumiem (bo kontrast nadal ogromny)? Rzekłby, że akurat - można podostrzyć bardziej, jak potrafisz to zrobić dobrze. Jeżeli nie, to lepiej zostawić jak jest.
Aha, jak zadasz konkretne pytanie, jest wielokrotnie większa szansa, że dostaniesz konkretną odpowiedź.![]()
Dzięki Mosad, robisz na tym forum kawał dobrej roboty. Konkretnych pytań nie zadaję bo interesuje mnie odbiór tych zdjęć (np. że mdło, że zbyt kontrastowe). Siedząc przy nich trochę czasu przestaję widzieć obraz ogólny i skupiam się na szczegółach.
Ze spraw technicznych doceniłbym porady odnośnie świecenia w ciemnym garażu z jedną lampą. Wiem, że cudów nie będzie, że przydało by się więcej źródeł światła albo chociaż ktoś z blendą itp. Poza tym dowiedziałem się od Was sporo, za co bardzo dziękuję.
Hanibal, mam nadzieję że się nie obraziłeś ani nic. Lubię jak mi czasem dowalasz, dajesz rady cenne chociaż lakoniczne. A dla mnie im więcej uwag tym lepiej.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Skontaktuj się z nami