Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie nikon D60 - błysk manualny?

witam.

Jako, że chodzi o zakup modelu D60 do firmy, sam nigdy w ręce go nie trzymałem, a obecny właściciel nie jest w stanie mi na to pytanie odpowiedzieć - mam pytanie do użytkowników D60. Czy jest możliwość manualnego wyzwalania błysku w tym modelu? Chodzi oczywiście o lampę wbudowaną.

Optyczne.pl twierdzi, że tak, natomiast instrukcja nie do końca jasno to precyzuje - str. 113, pkt 14
    -
    Dla wbudowanej lampy błyskowej lub opcjonalnej lampą błyskowej SB-400 można
    wybrać tryb sterowania lampą błyskową. Opcja dostępna w trybach P, S, A i M.
    Po podłączeniu opcjonalnej lampy błyskowej SB-400 ustawienia osobiste 14 służy do wyboru
    trybu sterowania błyskiem lampy SB-400 i przybiera ono nazwę Opcj. lampa błyskowa.
    To w końcu dla wbudowanej, czy dla opcjonalnej (czy dla jednej i drugiej)?

Generalnie chodzi o wyzwalanie nim żarówek poprzez fotocelę. Sam TTL tego nie umożliwia.
    Jeśli jednak można ustawić manual w lampie, to proszę bardzo proszę o szybką skrótową informację. W tym tygodniu aparat będzie chwilowo w firmie i musimy podjąć decyzję czy nada się do prostej fotografii produktowej czy też nie. Jeśli nie ma takiej możliwości to będziemy musieli rozważyć zakup innego modelu.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez fototronika ; 08-03-2010 o 12:13 Powód: jednak nie rozwiązany

Uprawnienia umieszczania postów