Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Tablet Wacoma

Domyślnie

Używam tabletu od jakichś 8 (może 10?) lat i cały czas mam ten sam - Wacom (UD-1212). Piórko nie posiada baterii. Nigdy się nie zepsuł. Nowe są jeszcze fajniejsze.
    Mój jest spory (305x305mm powierzchni aktywnej), ale do szopa wystarczy mniejszy.
    Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie plamkowania myszką (choć od pół roku pracuję niemal wyłącznie trackballem i nawet nauczyłem się rysować ścieżki w PS )
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX Zobacz posta
    Używam tabletu od jakichś 8 (może 10?) lat i cały czas mam ten sam - Wacom (UD-1212)
    Hmmm o ile mnie pamięć nie myli UD-eki wprowadzili w '93, więc pewnie używasz go dłużej niż 10 lat - w 95 wprowadzili mojego ArtPada II i serię UltraPad, które wśród grafików stały się trendi ze względu na kontrolę nacisku...

Domyślnie

Jeszcze jedna informacja - Quadpen nie odczytuje pochyleń piórka.
    Ale wtedy, gdy go kupowałem, najtańsze Wacomy były o stówę droższe, a i tak musiałem wysupłać wszystko z kieszeni i jeszcze się zapożyczyć.

Dzisiaj też kupowałbym Wacoma bez mrugnięcia.

Domyślnie

dziękuje wszystkim za cenne uwagi i porady, nie wykluczone, że jutro się za nim w Łodzi rozejrzę
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Hmmm o ile mnie pamięć nie myli UD-eki wprowadzili w '93, więc pewnie używasz go dłużej niż 10 lat - w 95 wprowadzili mojego ArtPada II i serię UltraPad, które wśród grafików stały się trendi ze względu na kontrolę nacisku...
    Tak naprawdę to nazywa się UD-1212-R Digitizer II i ma kontrolę nacisku (tylko nie pamiętam czy 512 czy 1024 poziomy). Jest do niego Erasing DuoSwitch (UP-801E) z serii UltraPen. Mam go od początku - kupiłem go z niesamowitą maszyną opartą o Pentium 60 (przyjechała w kartonie z NRD bo u nas jeszcze nie było ) w obudowie projektowanej przez Colaniego. Później spotkał mnie zawód w postaci błędu w jednostce zmiennoprzecinkowej, ale firma Intel stanęła na wysokości zadania i wymieniła w ramach ogólnoświatowej akcji Prawie tak jak u Nikona... Nie lubię być betatesterem za wlasne pieniądze...
    Czy to możliwe, że było to tak dawno???
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

px my sie nie starzejemy, tylko nasz sprzęt
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

... i ciągle niezawodni - nie to co jakieś intele
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

POsiadam QuadPena Pentagram mi w zupełności wystarczy, komfort pracy przy retuszowaniu zdjęć jest o niebo wyższy, dokładność bije na łeb nawet najprecyzyjniejsze myszki. Nie miałęm okazji pracować z WACOMem
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ja też mam Quadpena. Myślałem nad kupnem Wacoma, ale w zasadzie, że się bawię (nie zarabiam) zdjęciami, więc stwierdziłem, że Quadpen aż nadto spełnia moje wymagania - nie zawiodłem się. Ale jak ktoś ma więcej kasy to czemu by nie Wacom.

sailor
    Gość

Domyślnie

ja po dyskusjach z Czornyjem zakupilem volito2 .. ciezko bylo si eprzestawic i nadal czesc rzeczy robie mysza ale do retuszu wacom jest neizastapiony.. doszlo do tego ze nosze go ze soba w plecaku jak mam czasem w firmie cos obeobic.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów