Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Na Helu.....

Domyślnie

Jedynaczka rządzi, klimat taki wojenny. Ładna kolorystyka.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

plaża, dzika plaża.....

lody, lody, looody meeewaaa

masochizm

Domyślnie

Ładne prace w ładnej, naturalnej kolorystyce .
    Wybieram dwójkę za niebanalny, ciekawie skonstruowany kadr .

Domyślnie

Żeby nie było, że nie doceniam dobrej fotografii

Jak dla mnie jest znacznie lepiej niż poprzednio... Czyli dobrze, na Twoim poziomie. O ile jedynka jest ładną poprawną fotografią, której nic nie można zarzucić, to dwójka budzi moje obawy. Jest zdecydowanie lepsza od jedynki. Nie jestem do końca przekonany, ze to najlepsze proporcje wody, betonu i nieba... ale to dobre zdjęcie...
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Bez ekstrawagancji z super naturalnymi kolorami.

Jedynka lepsza, dwójka ciasnawa.

Na jedynce przydałby się solidny okręt naszej marynarki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_m Zobacz posta
    Kadr fajny, ale dla mnie takie zwykle-pstrykniete-na-spacerze. Niebo mozna nazwac "pastelowym" albo po prostu "bladym". Moze by sie przydala szara polowka albo dluzszy czas naswietlania calosci dla klimatu?

Aha, a z kadrow - wole drugi, pionowy. Szkoda, ze stateczek daleko.

Pozdrawiam!
    Max
    Kolego max_m z utesknieniem czekam na twoje prace.....zeby ocenic czy twoje narzekanie jest tylko teoria czy jest choc troszke podparte praktyka.......
    Bo wiesz......albo moze nie wiesz ze szara polowka nie zawsze zalatwia sprawe......a moze jestes z tych ktorzy bez polowki nie foca....znam takich (nie z tego forum)......a dlugi czas.....chmmmm stary, Harb to stara szkola.....on nie potrzebuje statywu do robienia zdjec........zreszta po co tu statyw czy filtry jak swiatlo bylo idealne......w plecy albo lekko z boku.......

Jedynka Janusz......jest pieknie,,,,,zastanawia mnie tylko czy to wina monitora czy moze inaczej podostrzyles?
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 08-03-2010 o 04:09

Domyślnie

Kolego Greg77, wylacz prosze agresora. Przeciez zdjecie wystawia sie na forum po to aby poddac je zbiorowej krytyce. Jednym sie podoba, innym mniej, a w jeszcze inne gusta nie trafia wcale. Powyzsze zdjecia zaliczylbym do udanych, jest bardzo dobre - wzorowo poprawne, ale dla mnie troche brakuje mi w nim "czegos". Kwestia gustu - lubie kontrastowe fotografie z nasyconymi kolorami. Lubie akcenty skupiajace uwage - stad jak napisalem, szkoda ze statek jest daleko, szkoda ze mewa akurat nie usiadla. Zagladalem do albumu Harba (tego z linka w podpisie) juz parokrotnie. Wiele z ze zdjec wpadlo mi w oko. A to po prostu mnie nie urzeklo.

Swoje, pierwsze tutaj, zdjecia wrzucilem wczoraj rano. Caly temat szybko przelecial bez wiekszej uwagi na trzecia strone. Zapraszam, dzial krajobraz, znajdziesz bez trudu. Z utesknieniem czekam na komentarz pelen konstruktywnej krytyki. Wrzucam je przeciez z nadzieja, ze ktos wskaze mi co jest zle i udzieli wskazowek w jaki sposob to poprawic. Za nasza-klase, gdzie zdjecia przyjaciol komentuje sie "sliczna fotka!", podziekuje.

W szarej polowce nic zlego nie widze. Uzywam rzadko, ale w torbie na wszelki wypadek siedzi. A do dlugiego czasu czasem wystarcza worek grochu.

Harb - przepraszam za smietnik w temacie. Poczulem sie wezwany do tablicy.

Pozdrawiam!
    D800 | X-Pro1 | GW690II | instax | www | flickr | tumblr

Domyślnie

ponieważ jest kilka głosów że obróbka delikatna, zrobiłem wersję lekko podciągniętą i chyba jest lepiej szczególnie na jedynce ?

1a.

2a.

Domyślnie

Różnica niemal niezauważalna, ale jest, w dalszym ciągu jedynka bardziej mi pasi.
    LED ZEPPELIN

. . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów