Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Zzz :D

Domyślnie

No dobra - and what ? Ja też takie zdjęcia zrobię mojej córce jak jej włosy podrosną

Domyślnie

A no nothing lub prawie nothing Zbyszku Tylko co bys napisał jesli byłoby odwrotnie :P? Zostałbym zrugana, ze jak smię kopiowac pomysły Agi... Widzisz to nie w tym rzecz - staram się z siebie wykrzesać maksymalną ilość kreatywności w poszukiwaniu pomysłow na kadry. A jesli się czymś/kims inspiruję, to przy publikacji o tym piszę - podając czasem linka

Domyślnie

Ale to Twój blog ? Bo chyba nie załapałem. OK, to zmienia postać rzeczy, bo masz stosunek do tego naturalnie emocjonalny. Dobra, w takim razie kapkę wycofuję się z poprzedniego i rzeczywiście, po przemyśleniu stwierdzam, że można było podać źródło inspiracji.

Domyślnie

Tak to mój blog. Zdjęcią również były publikowane forum fotografii dziecięcej http://www.fotodzieci.fora.pl/dzieci...-50.html#10784. Czyjkolwiek blog by nie byl - a jakie to ma znaczenie? Nie korzystamy z nielagalnego softu, nie kopiujemy płyt, nie popieramy piractwa itp, nie kopiujemy czichś pomysłów - to kwestia etyki. Stosunek emocjonalny też nie ma nic do rzeczy to kwestia zasad, które na tym forum też propagujemy. Dlatego chyba zmienię zadanie co do publikacji czegolwiek i gdziekolwiek.

Domyślnie

Na moje skromne niedowidzące oko, to takie zdjęcia, czy w Twojej czy tinagi formie nie noszą żadnych znamion oryginalności tematu. Fotografii z rozpuszczonymi włosami, rozdmuchanymi lub nie, w ruchu - są tysiące. Tym samym posądzanie kogoś o kopiowanie pomysłów... eh. To tak jakby zdjęcie bobaska na rękach, w wannie z kaczuszką, zdjęcie małych i dużych dłoni, były czymś oryginalnym. W prawie patentowym określa się patent na coś jako coś, co nie jest oczywiste do wymyślenia. Tutaj fotografia zabawy jest normalną, naturalną i bardzo częstą formą zdjęć. W dodatku tinaga wykonała zadanie o wiele lepiej (w dużej mierze ze względu na ciekawszą modelkę) - to masz jej za złe? Może się inspirowała Twoimi pracami, może nie. Może zainspirowały je inne zdjęcia, albo pomysł powstał samoistnie? Niemożliwe? Wykonaj prace, które będą w 100% oryginalne i unikalne, wtedy można rozmawiać - tutaj tak nie jest. Moim zdaniem.
    Podam przykład z Twojego bloga - zdjęcia "anielicy" czy diablicy - no przecież to istny plagiat! Czyż nie? Ja widziałem już takich zdjęć setki! Czemu kopiujesz pomysły innych?

Domyślnie

Moim zdaniem jest dokladnie tak jak to moSAd przedstawia. W przeciwnym wypadku to 99,99999999% zdjec nie moglibysmy zrobic bo ktos juz przed nami takie wykonal.... toż to byłby absurd

Domyślnie

Plagiat nie plagiat, ktos juz w tym klimacie wczesniej zrobił zdjecia czy tez nie, to nie ma znaczenia - te sa naprawde swietne. Widac emocje i w połaczeniu z fajną konwersją dają ekstra rezultat. Gratuluje, mnie się podobają.
    Pzdr
    Piotrek

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

Hmmm ja widziałam zdjęcia na tym forum i pamiętam nawet, ze czepiałam się zblurowanego tła. Powiem szczerze, ze nie skojarzyłam Tinagi zdjęć z Twoimi Piekielnico. Zapewne też takie zrobię i wcale nie dlatego, że widziałam je u Was. A co można powiedzieć o tych wszystkich bobaskach w dzierganych czapeczkach, śpiących w podobnych pozach u wielu fotografów. Z stópkami trzymanymi w dłoniach czy tez zdjęciach ciążowych z dłońmi położonymi na brzuchu.
    No czepialstwo zwykłe jak na moje oko. Nie ma co przesadzać.

A poza tym ja też widziałam takich mnóstwo na zagranicznych stronach i jak teraz dojść kto od kogo jaki pomysł ściągnął. No ręce opadają

mOSAd - w pełni popieram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koffee Zobacz posta
    A co można powiedzieć o tych wszystkich bobaskach w dzierganych czapeczkach, śpiących w podobnych pozach u wielu fotografów...
    No czepialstwo zwykłe jak na moje oko. Nie ma co przesadzać.

A poza tym ja też widziałam takich mnóstwo na zagranicznych stronach i jak teraz dojść kto od kogo jaki pomysł ściągnął. No ręce opadają
    Hej hej ja takowe ostatnio focilam mojemu szkrabowi...
    Mysle, ze jesli nie dochodzi do kopiowania calkowitego zdjec, to takie inspirowanie sie od innych to nic zlego.
    W koncu jak juz wspomniano jest mase zdjec, ktore maja swoj niepowtarzalny klimat w takim, a nie innym kadrze i stad stanowia dla nas inspiracje, aby podkreslic i uwiecznic specyfike tego klimatu.
    Pozdrawiam

Rozmowny Awatar koffee
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Brwinów

Domyślnie

Myfiend - wiem, ze robiłaś i straaasznie mi się podobają (tak podałam przykład po prostu nie mając nikogo konkretnego na myśli) Dokładnie tak jak piszesz - człowiek przegląda zdjęcia i czerpie inspiracje. Sama też tak robię. I zgadzam się, ze do póki nie ma kopiowania kropka w kropkę to osądy o ściąganie, kopiowanie nie powinny mieć miejsca
    Ostatnio edytowane przez Zbigniew ; 12-03-2010 o 19:33

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów