Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Ruszałem lustrem, bez patyczkowania się . Ale nie pomaga.
    Opcję mirror lock-up mam niedostępną (nie da się na nią nawet najechać w menu). Dlaczego?
    Kurcze. Fakt, że zawiesił się po ok. 500 zdjęciach z flashem i po chwili mrugała bateria... ale baterię później naładowałem całkowicie, na górnym wyświetlaczu jest pełna, menu działa, więc jak to bateria padnięta? hem?
    W wizjerze jest czarno, gdy nałożony jest obiektyw (to chyba bardziej zależy od pozycji lustra?), ale wyświetla się i mruga ERR, gdy naciskam spust podświetla się na czerwono celownik...
    Dociskając spust do końca migawka wydaje dźwięk, takie pyk i dochodzi dźwięk jakby takie bzzz...... troszke jak prądu.

O! A teraz po naciśnięciu spustu do końca, wyłączyło się wszystko.... po wyciągnięciu baterii i wsadzeniu na nowo pokazało się menu w górnym wyświetlaczu i po naciśnięciu spustu znów wszystko padło...
    KURCZE! Czyżby to rzeczywiście bateria?? Ależ bym się cieszył . Jutro będę się widział ze znajomym, który ma również d70, to spróbuję z jego Aku. A póki co... dziękuję Wam strasznie za pomoc i rady.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wesyasz ; 09-03-2010 o 17:20

Domyślnie

Ja obstawiam dwie rzeczy: albo bateria (oby), albo mechanizm podnoszenia lustra. Co do tego, że nie możesz podnieść lustra do czyszczenia to może dlatego, że masz włączone "proste menu" czy jakoś tak. Musisz ustawić tak, żeby był dostęp do pełnego menu. Jeżeli wtedy podniesiesz lustro to już na 99% bateria.

Domyślnie

Serwis. Migawka jest tez otwarta.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Serwis tylko, D70 miał tę przypadłość jak pojawił się na rynku, że "cierpiał" na blokadę lustra po pewnym przebiegu. Nie każdy egzemplarz miał tę wadę, ale byłą ona ukryta. Sam mam ten model i to doskonale pamiętam, o czym niekoniecznie słyszeli obecni forumowicze.
    Jedno czego bym się obawiał to nieopłacalności naprawy..niestety, tanio nie będzie.
    Jak usłyszysz cenę daj znać, tak z ciekawości...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Obstawiam na baterie....sprawdz na 3 innych. Moj d700 ostatnio identycznie sie zachowywal.. i troche mnie to zmartwilo bo zblizal sie wazny koncert a tutaj takie cyrki. Myslalem ze migawka pada, na szczescie mialem 2 inne akumulatory wiec sprawdzilem. Okazalo sie , ze jeden z moich zamiennikow Goldphoto po pelnym naladowaniu mial mocy na podniesienie lustra i.... i tyle - aparat zamierał.
    I dokladnie tak, jak u Ciebie pokazywal sie po chwili napis Err.
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

No jak się okazuje kolejna wymiana baterii też nie robi różnicy. Dziś zaniosę go tutaj gdzieś (Gdynia) do jakiegoś miejsca, gdzie niby jest szansa, że coś z tym zrobią. Bo serwis to ostateczność, też się zastanawiam czy w ogóle będzie to opłacalne, ale tak czy siak wyślę, jeśli nic nie pomoże.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów