Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Połów....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Ale z tym kiczem to się trochę zagalopowałeś. To nie jest tak jak piszesz. Każde zdjęcie rozpatruję indywidualnie.
    Np ta praca http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=135281 Twojego autorstwa mi się bardzo podoba mimo, że nie ma tu morza czy minimalizmu.

Jeśli już to w zdjęciach innych ludzi poszukuję określonych warunków oświetleniowych choc oczywistem jest, że nie łatwa na takie trafić (ale w tym i cała sztuka i zabawa z fotografią). Ponadto nie napisałem, że oczekuję każdego detalu kutra, by móc go rozebrać na części ale jednak wolałbym bardziej nacieszyć nim swoje oczy. Osobiście nie przepadam za fotografiami sylwetkowymi i stąd taka moja opinia .
    Marcinie Ty jesteś bardzo inteligentnym i światłym rozmówcą i nie chciałbym abyś odebrał moja polemikę jako dopominanie się przychylnych komentarzy, mnie chodzi po prostu o wyjaśnienie przesłania tej fotografii o czym napisałem w komentarzu wprowadzającym - natomiast czy fotografia będzie się podobać czy też nie tę ocenę zostawiam widzowi, nie jest to na pewno hit a proste zdjęcie z kawałkiem marcowego dnia znad morza mam nadzieję bez rażących błędów

Domyślnie

Prosty, przyjemny obrazek morski. Ja lubię takie widoki szczególnie że mam dość daleko do morza.

Domyślnie

... jakby to napisać, żeby burzy nie rozpętać...

Wygląda to tak jakbyś z braku nowych zdjęć pogrzebał w szufladzie/koszu. Wyszukał jakieś, "które się nada" dorobił filozofię, wstawił na forum...

To zdjęcie jest poniżej moich oczekiwań... jest nudne i cała ta historia o ptakach, cekinach do mnie nie przemawia. Ja tu tego co Cię urzekło nie widzę.

Niestety, taka jest cena wysoko ustawionej poprzeczki.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Marcinie Ty jesteś bardzo inteligentnym i światłym rozmówcą i nie chciałbym abyś odebrał moja polemikę jako dopominanie się przychylnych komentarzy, mnie chodzi po prostu o wyjaśnienie przesłania tej fotografii o czym napisałem w komentarzu wprowadzającym - natomiast czy fotografia będzie się podobać czy też nie tę ocenę zostawiam widzowi, nie jest to na pewno hit a proste zdjęcie z kawałkiem marcowego dnia znad morza mam nadzieję bez rażących błędów
    Janku, i nie wiem jak się odnieść teraz . Ale zwróć uwagę, że w pierwszym poście napisałem, że na pewno znajdziesz odbiorcę (a ja jak to ja wybrzydzam i marudzę ). Tak czy inaczej czekam na następne prace.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    ... jakby to napisać, żeby burzy nie rozpętać...

Wygląda to tak jakbyś z braku nowych zdjęć pogrzebał w szufladzie/koszu. Wyszukał jakieś, "które się nada" dorobił filozofię, wstawił na forum...

To zdjęcie jest poniżej moich oczekiwań... jest nudne i cała ta historia o ptakach, cekinach do mnie nie przemawia. Ja tu tego co Cię urzekło nie widzę.

Niestety, taka jest cena wysoko ustawionej poprzeczki.
    fotografia jest z wczorajszego dnia i jest jedna z 600 - set tego dnia zrobionych więc gdyby się mnie nie podobała nie byłaby na forum, a wybierać jest z czego więc może wkrótce znajdzie się taka do której Ty będziesz mógł dopasować swoją ideologię, Twoją opinię traktuję jako opinię jedną z tych która mówi o tym ze fotografia się nie podoba bo przecież nie musi, ale pisanie o dorabianiu ideologii jest chyba nie na miejscu, bo Ty znasz mnie nie od dzisiaj, ja nie jestem przybyłym znikąd Ubotem żebym się musiał podpierać tak niskimi przesłankami, a średnią fotografię mogę zrobić jak każdy, średnią lub nawet złą to tylko kwestia indywidualnego odbioru

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Janku, i nie wiem jak się odnieść teraz . Ale zwróć uwagę, że w pierwszym poście napisałem, że na pewno znajdziesz odbiorcę (a ja jak to ja wybrzydzam i marudzę ). Tak czy inaczej czekam na następne prace.
    będą, będą - miłego dnia Marcinie

Domyślnie

fotografia jest z wczorajszego dnia i jest jedna z 600 - set tego dnia zrobionych więc gdyby się mnie nie podobała nie byłaby na forum, a wybierać jest z czego więc może wkrótce znajdzie się taka do której Ty będziesz mógł dopasować swoją ideologię, Twoją opinię traktuję jako opinię jedną z tych która mówi o tym ze fotografia się nie podoba bo przecież nie musi, ale pisanie o dorabianiu ideologii jest chyba nie na miejscu, bo Ty znasz mnie nie od dzisiaj, ja nie jestem przybyłym znikąd Ubotem żebym się musiał podpierać tak niskimi przesłankami, a średnią fotografię mogę zrobić jak każdy, średnią lub nawet złą to tylko kwestia indywidualnego odbioru

pozdrawiam
    Znam Twoje prace i wiem, że niejednokrotnie można się na nich uczyć rzemiosła, dlatego dopisałem "ze to cena wysoko ustawionej poprzeczki"

Edit:

Dodam, że Ty sam ją wysoko ustawiłeś.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

(...) proste zdjęcie z kawałkiem marcowego dnia znad morza (...)
    Ja je tak odbieram. I właśnie jako takie mi się podoba
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Dla mnie git .
    Ładny kuterek w ładnej scenerii .
    Klimat nadmorski oddany, a o to przecież chyba chodziło .

Domyślnie

Ja tu widzę dwa kutry i ładny marcowy dzień

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów