....wiem będą może komentarze ze przydałoby się dramatyczne niebo, ale urok tej fotografii polega na tym jej rozświetlonym wycinku dlatego jest tak jak jest,
zapraszam
pozdrawiam
Szukaj
Motyw na tak ale światło Janku jakie zastałeś nie było zbyt korzystne oraz chyba trochę ogniskowej też Ci zabrakło. Ale wiem, że są ludzie, którzy lubię takie prace więc odbiorcę na pewno znajdziesz.
Mi się podoba, czuję tę fotę. Widzę ogrom morza i zagubiony kuter w dobrych proporcjach...
LED ZEPPELIN
co ma Marcinie tutaj wspólnego ogniskowa, nie było moim celem pokazania budowy kutra rybackiego, tutaj ma znaczenie kilmat o którym napisałem, ten rozświetlony dół iskrzący i mieniący się tysiącem cekinów, stado ptaków na wodzie, a kuter jest pokazany sylwetkowo pod słońce co widać, bardziej jako sztafaż aniżeli wiodący element tego zdjęcia, chyba zbyt bardzo Marcinie uzależniłeś się od swoich futurystycznych wizji i ostatnio u wielu na tym forum nie dostrzegasz prostego przesłania krajobrazu jako takiegowiem masz swój styl rozumiem i wiele Twoich fotografii do mnie trafia, ale też zauważam u Ciebie parcie na sztukę nieraz za cenę innych składowych fotografii, ja uprawiam jak wiesz zwykły kiczowaty krajobraz i trudno w moich zdjęciach doszukiwać się czegoś więcej
pozdrawiam Cię serdecznie![]()
Ostatnio edytowane przez harb ; 07-03-2010 o 13:52
Mnie sie podoba takie spojrzenie i rozumiem co chciales pokazac, dla mnie dobre zdjecie.
Ale z tym kiczem to się trochę zagalopowałeś. To nie jest tak jak piszesz. Każde zdjęcie rozpatruję indywidualnie.
Np ta praca http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=135281 Twojego autorstwa mi się bardzo podoba mimo, że nie ma tu morza czy minimalizmu.
Jeśli już to w zdjęciach innych ludzi poszukuję określonych warunków oświetleniowych choc oczywistem jest, że nie łatwa na takie trafić (ale w tym i cała sztuka i zabawa z fotografią). Ponadto nie napisałem, że oczekuję każdego detalu kutra, by móc go rozebrać na części ale jednak wolałbym bardziej nacieszyć nim swoje oczy. Osobiście nie przepadam za fotografiami sylwetkowymi i stąd taka moja opinia.
Kadr mi sie podoba, natomiast ten blask na wodzie nie do konca. No i osobiscie pewnie troszke ingerowalbym pewnie w niebo. Reasumujac - zdjecie ok, ale nie zajmie u mnie miejsca w cyklu 'najlepsze prace Harba'![]()
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Prosto i ładnie, szczegółów na kutrze wystarcza. Mnie się podoba delikatne niebo i blask na wodzie.
Skontaktuj się z nami