Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nad jeziorem.

Domyślnie Nad jeziorem.

Proszę o opinie. Będę wdzięczny za obróbkę graficzną

1.

2.

3.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Oj bądź dzielny , mogą Cie zjeść za horyzont , przepały i kadry.O obróbce na razie milczę .

Domyślnie

Po pierwsze wszystkie kadry sa krzywe (wszystkie, no moze za wyjatkiem 3, leca w prawo).
    Po drugie:
    1) "ciasny balagan" - mz zbyt duzo chciales pokazac, do tego widoczne blinki
    2) lewa strona, jak to sie mowi, ciazy (a mimo tego kadr leci na prawo ), blinki raz jeszcze.
    3) ten kadr chyba najlepszy, gdyby nie przepalone niebo, byloby fajnie
    Pozdrawiam
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Jak najbardziej będę dzielny. Staram się robić się zdjęcia Hehehe To moje początki

Domyślnie

Zastanawiam, dlaczego za każdym razem, jak próbuję zrobić zdjęcie wszystko leci w prawo. Jak mogę się pozbyć "przepałów" w fazie wykonywania zdjęcia (tzn. za bardzo jasne niebo) ?

lewa strona, jak to sie mowi, ciazy (a mimo tego kadr leci na prawo ), blinki raz jeszcze.
    Ciąży ? , czyli za dużo elementów ekspozycji z lewej, czy prawej stronie ?
    Ostatnio edytowane przez damian.dab85 ; 06-03-2010 o 18:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damian.dab85 Zobacz posta
    Zastanawiam, dlaczego za każdym razem, jak próbuję zrobić zdjęcie wszystko leci w prawo. Jak mogę się pozbyć "przepałów" w fazie wykonywania zdjęcia (tzn. za bardzo jasne niebo) ?

Ciąży ? , czyli za dużo elementów ekspozycji z lewej, czy prawej stronie ?
    "Recepta" na przepaly - zabawa kompensacją ekspozycji, typ pomiaru światła tutaj także ma znaczenie...
    Co do "ciążenia z lewej" to - tak, za duzo elementow z lewej
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Tylko jak zaczynam się bawić kompensacją ekspozycji, to góra jest jasna ... a dół za znacznie ciemny Starałem się używać punktowego pomiaru światła Ps. Czekam na kolejne opinie

Uprawnienia umieszczania postów