Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Czepne sie. Moge?
Z technicznych detali:
-- paleta za mocno wyeksponowana -- troche nienaturalnie to wyglada,
-- jednolita, ciemna koszula bylaby lepsza -- krata za bardzo odciaga wzrok,
-- nieco zbyt duzy kat -- trzeba bylo delikatnie sie pochylic lub kucnac,
-- linie w tle nie sa prostopadle -- od prawej do lewej sa coraz bardziej krzywe i stwarzaja wrazenie przewracania sie kompozycji,
-- niedopracowana winieta -- naturalna nie zmniejsza sie przy samych krawedziach zdjecia.
Co zas sie tyczy samego ujecia -- troche przegadane. Oczywisice, ze sztaluga, paleta i pedzel, to atrybuty malarza. Ale niepotrzebnie jest ich az tyle, zeby podkreslic jego pasje czy fach.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Podoba mi sie swiatlo na tym zdjeciu.
Obraz na sztaludze to raczej w konwencji ilustracji do Misia Puchatka niz starych mistrzow. Samo zdjecie jednak wyszlo naprawde dobrze. Moze tylko cialbym u dolu tuz pod pedzlem. Ten widoczny kawalek kolana mi srednio pasuje.
Dziękuję za konstruktywną krytykęwezmę sobie do serca. Bo w sumie zdjęcie było bardzo spontaniczne. Nie było czasu na przebieranki, malarz sam wybrał obraz (ja wolałabym czyste płótno). Żeby odpowiednio skadrować zdjęcie w małej pracowni musiałam spiąć się na wersalce, niestety nie pomyślałam żeby kucnąć. Za to nie widziałam nic nienaturalnego w eksponowaniu palety, sama studiowałam malarstwo i każdy ma inny sposób jej trzymania. A nad winietą jeszcze popracuję. Na tym zdjęciu i tak najbardziej podoba mi się spojrzenie i wyraz, typowe dla portretowanego
![]()
D300s, F4s + N 80-200/f 2.8 D ED, N 35-70/f 2.8 D, N 50/f 1.8 D, T17-50/f 2.8, SB900
Skontaktuj się z nami