Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: D80 vs D7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadoow Zobacz posta
    O ile pamietam, sam obiektyw nie ma silniczka. To wszystko idzie z przekladni z korpusu..
    Czy sie myle?
    Nikkor 18-70 DX ma wbudowany silniczek.

Dzisiaj spotkam sie ze znajomym i sprawdze to 28-75... ale nie wierze w to, ze bedzie porownywalny AF z kitowym 18-70. Bo wtedy bylaby OGROMNA roznica miedzy moim (podobno szybkim) 24-85 i 28-75. Pozyjemy, zobaczymy..
    Mam obydwa korpusy i obydwa obiektywy juz jakis czas. AFy sa porownywalne, z lekka przewaga KM w dobrym swietle i Nikkora w slabym.

Nikon ma taki fajny efekt - korekcje czerwonych oczy w aparacie
    Wiesz, to jest ingerencja softwaerowa (jakosc) i to jeszcze bezrozumnego automatu. Wole wyzej palnik...

Minolta szumi mniej on Nikona?! Przeciez to Nikon szedl na rowni z Canonem.. Az mi sie wierzyc nie chce.
    Alez oczywiscie. Przy wylaczonym odszumianiu (przy czym u Nikona nawet wylaczone troche odszumia (patrz instrukcja), a u Minolty nie). Po wlaczeniu odszumiania to sie upodabnia, ale kosztem jakosci fotki, ostrosci i szczegolow (to zwykla obrobka softwaerowa...).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryan Zobacz posta
    Kurde nie wiem jak Ci sie to udalo bo ostatnio robilem specjalnie zdjecia z bliska calej rodzinie przy uzyciu wbudowanej lampy zeby sprawdzic jak dziala usuwanie efektu czerwonych oczu w body i jak na zlosc na zadnym zdjęciu nie miałem czerwonych oczu więc nie było czego usuwać...
    Ja w zeszla niedziele robilem w Mainz na mszy dla dzieci, wszystkie dzieciaki mialy oczy jak diably na wszystkich zdjeciach...

W D7D jeszcze mi sie to nigdy nie zdazylo.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów