Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Praca dla fotografa

Tak sobie pomyślałem, że może komuś się przyda: http://www.portalpracy.pl/index.php?praca=2&id=5255
    Nie ma z tego wielkiej kasy, ale jest fajna przygoda

Domyślnie

kolega był przez 4 lata chwali sobie oj chwali.
    Gdyby nie rodzina, sam bym na poważnie o tym myślał.
    A może przywołam tu jutro Tomka, to coś więcej napisze od siebie
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Również słyszałem że mają bardzo atrakcyjne warunki pracy.
    Z tego co pamiętam to można nawet ładnie zarobić

Domyślnie

: D no to zawiązuje piracką bandanę i ahoy !
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

co do zarobków to bym polemizował, syn znajomego pływał przez 2 lata po karaibach i zarobki oscylowały koło 1200$ na rękę, więc aż takie kokosy to nie były. Inna sprawa że chłopak był prosto po studiach i u nas za tyle pracy by nie znalazł, a co zwiedził to jego.
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

ok, to ja się wtrace, zaanonsowany przez emetaB. Pływałem prawie 4 lata. Firma to Princess Cruises. Amerykanie. Zarobki to na pierwszym kontrakcie gwarantowane cos kolo 1300usd na reke (z każdym kolejnym kontraktem zazwyczaj sie awansuje o 1 level, do 5-go , pozniej jest asystent managera i manager. Na 5 levelu zarabia sie minimum 2300 USD), miesiecznie trzeba 'fiknac' 40usd za sprzatanie kabiny, pranie mundurów itd. Mozna to robic samemu, ale po co? Firma płaci za przeloty w obie strony, ewentualne hotele itp. Pracuje sie na sprzecie służbowym. Nikon D1x (juz wycofali chyba), D2x (rzadkosć), D70s, D200, D300. Sprzet zawsze w dobrym stanie. Nic nie trzeba wozic, wszystko jest na miejscu. Mozna sie sporo nauczyc jesli chodzi o podstway pracy w studio (od 2 lev. robi sie proste portrety), obsługi i podstawowej konserwacji minilabu (dotąd były to koniki minolty R1 i R2, nie wiem, jak jest teraz).
    Ja osobiście opłynąłem cały świat. Wszystkie kontynenty, 60 krajów. Pracowałem na statkach bardzo duzych, takich po 1,5 tysiąca załogi i 3 tys. pasażerów i na malutkich (200 załogi, 700 pasażerów). Wchodzilismy do najwększych portów świata, ale też amazonką w górę aż do Manaus (okolo 1500 mil w góre rzeki). Mozna zwiedzić świat, serio. Oczywiście, zawsze znajdzie sie ktoś, kto utknął na cholernych karaibach i bujał się tam przez 3 lata, ale to po prostu niefart. Mozna doszlifować angielski. No czego, jak czego, ale konwersacji to tam jest niemalo. Tu uwaga - żeby sie dostać na statki trzeba juz całkiem nieżle sobie radzić! Sa też zagrożenia :
    -wódzia - tanio, oj tanio
    -fajki. teraz jakies 1,1 USD za paczke marlboro.
    -panny. hehe.... e, i tak nie uwierzycie
    Ogólnie bardzo bede polecał prace na statkach. Oczywiscie nie wiem, jak jest w innych kompaniach. w mojej nie moglem narzekać. Firma, która rekrutowala mnie upadła, ale w Szczecinie jest teraz przedstawicielstwo na Polske. Chetni moga wysłac mi PW, to poszukam wizytówki i podesłę namiar. Ja na poczatku mialem watpliwosci, ale poszedłem, sprawdziłem i ... miesiac pozniej byłem w Nowym Jorku. Rzuciłem plywanie prawie 2 lata temu, osiadłem i otworzylem sobie studio w Szczecinie. i tyle
    Pozdro
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Smile

Cytat Zamieszczone przez tomek murański Zobacz posta
    -panny. hehe.... e, i tak nie uwierzycie
    No jak to .... uwierzymy ??!! Pisz

Pozdr.
    Nikon System

Domyślnie

Pracowałem na statkach bardzo duzych, takich po 1,5 tysiąca załogi i 3 tys. pasażerów i na malutkich (200 załogi, 700 pasażerów)
    to juz wiem czemu cie lubie
    choc ja preferuje znacznie mniejsze jednostki
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    to juz wiem czemu cie lubie
    choc ja preferuje znacznie mniejsze jednostki
    Piotrze, ale jaki wybór na tych dużych ...

@Fumio. ... jak mam to napisac, zebby nie ocnzurował tego nikt, a mlodsi uczestnicy tego forum nie mieli morkych nocy... ok, powiedzmy tak - nazywalismy to 'miedzynarodowym prawejm jazdy' duzo sie działo. ale to juz zupelnie inny dzial i inne forum
    Ostatnio edytowane przez tomek murański ; 10-03-2010 o 15:13
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

Ja na poczatku mialem watpliwosci, ale poszedłem, sprawdziłem i ... miesiac pozniej byłem w Nowym Jorku.
    A jak się ma sprawa z ilością chętnych na miejsce? Pewnie w pizdu luda się zgłasza...
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów