Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Akrobaci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janeek Zobacz posta
    Ten ślimak Na Zdięci Nr2 Ma Pasożyty O Ile Dobrze Pamiętam Są To Larwy Baryłkarza
    Niestety, baryłkarze (Apanteles) atakują gąsienice motyli
    To są przywry ptasie. Ślimak, w tym wypadku ziemno-wodna bursztynka, jest żywicielem pośrednim (jaja i pierwsze stadia przywr rozwijają sięw wodzie). Larwy pulsują w czułkach ślimaka, by ten ostatni był łatwiejszy do wypatrzenia przez ptaki i pożarty przez żywiciela ostatecznego, w którym te mogą już rozmnażać się płciowo.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

... na czwartym zdjęciu filtr był bardziej skręcony
    Darku jeśli mnie pamięć nie myli to Twoją osobę kojarzę ze specjalistą mykologiem ale być może mylę się, jeśli możesz wyprostuj mnie
    Powiedz mi jak Ci się pracuje N 105/2,8 czy nie przeszkadza Ci jego powolność i wyjeżdzanie czołówki bo co do jakości zdjęć pewnie jesteś zadowolony.
    Dzięki za wykład o tym "trutniu" (przywrze) kiedyś opisywałem jej cykl życia.

Pozdrawiam Antek
    Nikon + sporo gratów pasujących do niego Aktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.

Domyślnie

No, niestety. Moja specjalność to entomologia, a do miana specjalisty jeszcze sporo mi brakuje Są tu na forum lepsi, ale rzadko się odzywają.

Praktycznie nigdy nie używam AF, więc jego prędkość olewam w większości sytuacji. Fakt, kiedy kilka razy testowałem go w trybie zdjęć "akcji" mocno mnie zawiodła, ale to już nie moje zmartwienie.
    Wyciąg powoduje pewne straty światła, ale i tak przy metodzie którą stosuję (doświetlanie lampą) jakoś mi to nie przeszkadzało. Jakość odwzorowania jest cudna i na tym polegam w tym obiektywie.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

... no to mi się potaśtało ale fajnie że mamy entymologa jest się do kogo zwrócić po pomoc
    Co do obiektywu potwierdzasz moje spostrzeżenia w 100% Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam Antek
    Nikon + sporo gratów pasujących do niego Aktualnie wszystko do sprzedania- koniec z fotografią ze względu na wiek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów