Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    W ogóle problem z 50-tką na małej GO jest taki że przy takich zdjęciach jak to nie ma jak ustawić ostrości aby oboje oczu były ostre. Jak jedno dobre, to drugie złe. A jak ustawisz między oczami, to oba są nieostre. A jak przymkniesz przesłonę to tło wyostrzasz.
    Gdzieś Ktoś mi powiedział , że ostrzy się na to oko które jest bliżej. IMHO Tak Było, Jest, I Będzie. Amen
    D100,D200,D700
    zapraszam na www.unoperdue.pl

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

W ogóle zaczynam być coraz większym przeciwnikiem modelowanej fotografii. Zaczyna ona już na mnie alergicznie działać. Fotografia ma chwytać obrazy a nie je na siłę stwarzać. Na tym to według mnie polega i dlatego do licha staram się to (na razie nieudolnie) robić.
    Niestety (dla światła) fotografia to również robienie zdjęć wypudrowanym modelkom czy się to komuś podoba czy nie. A za robienie zdjęć wypudrowanym modelkom czasami się zarabia duże pieniądze, dlatego myślę, że wciąż coraz więcej forumowiczów chciałoby się nauczyć robić takie zdjęcia i zarabiać dużo kasy, albo mieć przynajmniej "poważanie w środowisku".
    A kategorie fotografów są różne i można je różnie przedstawiać, np. taką bardzo ciekawą kategorię wg Kena Rockwella znalazłem ostatnio: http://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm Bardzo ciekawa lektura.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jogi Zobacz posta
    A kategorie fotografów są różne i można je różnie przedstawiać, np. taką bardzo ciekawą kategorię wg Kena Rockwella znalazłem ostatnio: http://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm Bardzo ciekawa lektura.
    He, przestudiowałem i na zasadzie selekcji sam siebie umiejscowiłem gdzieś pomiędzy amatorem a pstrykaczem. Mam nadzieję że po jakimś czasie praktyki wskoczę na poziom amatora

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Taką odpowiedź zadaną lokalnym fachowcom to lubię. Dlaczego ktoś tam ma taką a nie inną broszkę? Odpowiedź prosta: bo taką ten ktoś do cholery założył!
    W ogóle zaczynam być coraz większym przeciwnikiem modelowanej fotografii. Zaczyna ona już na mnie alergicznie działać. Fotografia ma chwytać obrazy a nie je na siłę stwarzać. Na tym to według mnie polega i dlatego do licha staram się to (na razie nieudolnie) robić.
    niech każdy sobie fotografuje co chce i jak uważa
    dyskusje o gustach robią się już nudne

Domyślnie

dobra dobra ;] debata spada na inny temat a tu chodzi o ocene fotki w PS. oczywiscie moge jej usnunać kolczyk i zmienić kolor powiek, ale po co? ma być tak jak było
    www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A mnie sie foto podoba... i komenty typu "przepalony nos" rozsmieszaja mnie strasznie...

Bardzo ladna kolorystyka zdjecia Ostrosc... a raczej lekka nieostrosc - bardzo przyjemna w odbiorze

Jedyne co, to bym przycial od gory do polowy czola i bylby gicior
    regulamin

Oszczędny w słowach Awatar michtet
    Miasto
    Nowy Dwór Maz.

Domyślnie

Taką odpowiedź zadaną lokalnym fachowcom to lubię. Dlaczego ktoś tam ma taką a nie inną broszkę? Odpowiedź prosta: bo taką ten ktoś do cholery założył!
    O co Ty się pienisz? Zdjęcie zostało umieszczone do oceny przez innych Forumowiczów, czyż nie? Każdy może mieć inne uwagi do danego zdjęcia. Po to chyba ten dział jest, nie?

PS. Na alergię jest dobry corhydron!
    d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów