Jedno wybrane zdjecie tylko z 60 sztuk. Robione 50/1,8 =) chociaz dobrze że słoneczko było
Jak się podoba?
Szukaj
Jedno wybrane zdjecie tylko z 60 sztuk. Robione 50/1,8 =) chociaz dobrze że słoneczko było
Jak się podoba?
www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
hmm... srednio moim zdaniem. Po pierwsze niezdecydowane ciecie na gorze. Albo pokaz wiecej, albo mniej. Po drugie kaptur sprawia, ze modelka jest "ciezka" i przytloczona. Po trzecie przepal jest na nosie - bezposrednie oswietlenie sloneczne jest niestety bezwzgledne, zwlaszcza dla twarzy. No i na koniec Go jest ciut zbyt mala, poza tym powinna byc cofnieta tak, by drugie oko bylo ostre. Pokaz jakies inne zdjecia. I nie lam sie, bo ogolnie nie jest zle, a 50 ma duzy potencjal![]()
forum.niekojarze.pl
dla mnie kaptur ok - ladnie zamyka kompozycję z prawej strony, fajnie dobrana kolorystyka model/drugi plan... jedyne co mnie jakoś razi to ten kolczyk, za bardzo się rzuca w oczy... ogólnie bardzo fajne
d50 | sigma 10-20/4-5,6 | tamron 17-50/2,8 | nikkor 50/1,8 | sb-600
ogolnie zdjecie ok.
nie ok:
- jakis sznurek na brodzie
- te fioletowe oczy
Kasia jest OK. W ogóle problem z 50-tką na małej GO jest taki że przy takich zdjęciach jak to nie ma jak ustawić ostrości aby oboje oczu były ostre. Jak jedno dobre, to drugie złe. A jak ustawisz między oczami, to oba są nieostre. A jak przymkniesz przesłonę to tło wyostrzasz.
A Kasia coś ma z rosyjskiej urody. Czy ona nie ma trochę ruskiej krwi?
przyjemny portret, jedynie usta moim zdaniem zbyt ściągnięte, ....ładnie rozmty drugi plan, pozdrawiam
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
go nie tam gdzie byc powinna. powinna byc pchnieta glebiej. wiem ze oczka w aparatach sa teraz jak male ciemne tunele, ale idzie to zrobic lepiej.
kolczyk ma i niech ma, pomalowała oczy tak a nie inaczej =) przysłona była 2,5 a powoli ciemniej sie robiło z czasem i czasy musialem jakoś poprawić zeby nie było rozmazane dlatego padło na przysłone a nie na czułośćw sumie lepiej ostrośc na jednym oku niż tylko na nosie =) a rosyjskich korzeni chyba nie ma
![]()
www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Taką odpowiedź zadaną lokalnym fachowcom to lubię. Dlaczego ktoś tam ma taką a nie inną broszkę? Odpowiedź prosta: bo taką ten ktoś do cholery założył!
W ogóle zaczynam być coraz większym przeciwnikiem modelowanej fotografii. Zaczyna ona już na mnie alergicznie działać. Fotografia ma chwytać obrazy a nie je na siłę stwarzać. Na tym to według mnie polega i dlatego do licha staram się to (na razie nieudolnie) robić.
Skontaktuj się z nami