Jak w temacie. poprostu za duzo sie naczytalem o tym wszystkim. jedni polecaja jakis korpus inni kategorycznie odradzaja. poprostu juz zglupialem. a moze jeszcze jakis inny?? oczywiscie za rozsadna cene.
Szukaj
Jak w temacie. poprostu za duzo sie naczytalem o tym wszystkim. jedni polecaja jakis korpus inni kategorycznie odradzaja. poprostu juz zglupialem. a moze jeszcze jakis inny?? oczywiscie za rozsadna cene.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Ale już masz F65. Chcesz wymienić, mieć drugi, potrzeba Ci więcej ficzerów, czy masz nadmiar kasy?
Dużo sprzętu, mało czasu
W tytule wątku wymieniłeś korpusy w kolejności od najmniej do najbardziej zaawansowanego. Każdy z nich jest dobry w swojej klasie, a F80 zdecydowanie najlepszy. Używany model w dobrym stanie kupisz za "rozsądne pieniądze" - poniżej 1000 zł. F80 był określany jako model dla zaawansowanych amatorów i właściwie jeśli nic w nim nie brakuje (chyba że chciałbyś używać szkieł manualnych). W tej chwili, kiedy mam również body cyfrowe, doceniam prostotę konstrukcji F80. Fotografowanie tym aparatem to przyjemność.
Pozdrawiam.
!BLOG
Najczescieje F80 opluwali Ci ktorzy nigdy tym aparatem nie robili zdjec.
Mam od 5 lat F80 i nie zamienilbym na zadne z polki nizej (F65, F75 - robilem tez nimi). Ale z checia bym wymienil na F100 ze wzgledu na dzialanie szkiel manualnych.
ZMien na cyfrę.. D50. Bedziesz miał 2 korpusy. Ale F65 i tak rzadko wexmiesz do ręki, a z czsem wcale.
D80 z Nikkor 18-70DX + SIGMA 70-300 4-5,6 APO DG MACRO wraz z SB600 ale także F-65/Nikkor 28-80/SB-50DX/SB17 oraz podręczna Nokia N82.
chcialbym miec cyfraka ale z przyczyn finansowych nie moge sobie narazie na to pozwolic.
!BLOG
Za pebees: narazie zostań przy F65. Poczekaj z rok, może 1,5. Dozbieraj trochę kasy. wtedy zdecydujesz czy kupic cyfrę czy nie. Przesiadka z F65 na wymienione przez ciebie modele wiele nie wniesie. Jeśli robisz dobre zdjęcia dalej będziesz robił dobre, jesli kiepskie to nic tego nie zmieni.
Chłopie, gdybyś teraz chciał kupić puszkę i podał byś dylemat między 65 i 75 to pewnie bym napisał bierz f75, a tu proszę bardzo, podajesz rozrzut niewiadomo skąd(no tak to widzę bo ni jak nie mogę sobie ustawić do wyboru wymienionych tu korpusów), chcesz zmienić? to wywal z tej układanki 65 i 75, następnie zastanów się czego Ci brakuje w tej 65 co masz i co chcesz więcej od korpusu/co chcesz nim działać i wtedy pytaj - taką mam koncepcję![]()
"PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"
Skontaktuj się z nami