Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    piotrpi
    Gość

Domyślnie SIGMA 28-300 f/3.5-6.3 Compact Aspherical IF Hyperzoom

Mam okazję kupic tanio:

SIGMA 28-300 f/3.5-6.3 Compact Aspherical IF Hyperzoom

http://www.fotoexpert.pl/katalog.php?act=produkt&id=137

może ktoś używał tego szkła i chciałby sie podzielić doświadczeniami
    z góry dzięki

Domyślnie

Ciezko by Ci bylo znalesc gorszy obiektyw.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

O hiperzoomach bylo nie raz. takie szklo nie ma prawa byc dobre optycznie nie lamiac praw fizyki. dlugi koniec/krotki koniec >3, ewentualnie >4 ---> cienkie szklo.
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

tego typu szkła są robione pod niedzielnych pstrykaczy, którym w zupełnosci wystarcza zdjęcie 10/15...
    bardzo kiepskie na granicznych ogniskowych...IMHO...szkoda pieniędzy
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Kup dwa obiektywy pokrywające ten zakres , będzie na pewno lepiej
    Pozdrawiam
    NIKON F100 / MB15 / TOKINA 28-80 2.8 AT-X PRO / METZ 54 MZ 3 / LOWEPRO NOVA 3 AW / MF 680 B / MF 234 RC

Anonymous
    Gość

Domyślnie

myślę, że spokojnie znajdę pare gorszych obiektywów. Nikon 70-300 zadna rewelacja, prosta konstrukcja, słabe osiągi. A nauka i technika po to ida naprzód, żeby móc konstruowac właśnie takie obiektywy o przywoitych parametrach. Nie wmawiajcie ludziom, że jedynie słuszne są stałki, a jełsi zoomy to najlepiej 18-30mm. Troche pokory i wyrozumiałości I trochę sensownych opinii i porad a nie tylko krytykanctwa. Na zachodnich forach dziwnym trafem widziałam mnóstwo zdjęć zrobionych sprzetem, który dla was jest fuj i bleee...Może więc wasz problem nie lezy w tym jakie obiektywy kupują inni, tylko co WY z nimi robicie, hmm? Posiadanie najlepszego sprzetu nie czyni z człowieka nikogo więcej niz tylko posiadacza najlepszego sprzętu. Nic poza tym.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez littlemy
    myślę, że spokojnie znajdę pare gorszych obiektywów. Nikon 70-300 zadna rewelacja, prosta konstrukcja, słabe osiągi. A nauka i technika po to ida naprzód, żeby móc konstruowac właśnie takie obiektywy o przywoitych parametrach. Nie wmawiajcie ludziom, że jedynie słuszne są stałki, a jełsi zoomy to najlepiej 18-30mm. Troche pokory i wyrozumiałości I trochę sensownych opinii i porad a nie tylko krytykanctwa. Na zachodnich forach dziwnym trafem widziałam mnóstwo zdjęć zrobionych sprzetem, który dla was jest fuj i bleee...Może więc wasz problem nie lezy w tym jakie obiektywy kupują inni, tylko co WY z nimi robicie, hmm? Posiadanie najlepszego sprzetu nie czyni z człowieka nikogo więcej niz tylko posiadacza najlepszego sprzętu. Nic poza tym.
    sory, ale mimo całej mojej niechęci do nikkora 70-300G, uważam że jest sporo lepszy :P
    praw fizyki nie zmienisz, choć bardzo pragniesz swoją wypowiedzią je naruszyć
    zgadzam się...ale wyłącznie na forach, gdzie pokazuje się zdjęcia w formacie zbliżonym do 10/15 o którym wyżej pisałem...do tego się wyłącznie nadaje, ale nie chciał byś oglądać powiększenia już 20/30
    nikt tu nie pisze o obiektywach profi, ale o przyzwoitej optyce za rozsądne pieniądze...
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie Prosze o pomoc

Witam to jak juz weszlismy na temat Sigmy to mam pytanie co sądzicie o Sigmie 70-300 f/4-5,6 APO za 750zł nowa
    Pozdrawiam

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

mam cóś takiego APO macro II...niezłe szkło, dość sprawny AF (ale tylko przy przyzwoitym świetle), mocna knstrukcja...jak za te pieniadze to całkiem dobry obiektyw, ale czasem można trafić prawie nówkę za 500-600zł, a na ogól używki nie są zajechane...

Anonymous
    Gość

Domyślnie

ok, ja nie tweirdze, ze ten obiektyw jest rewelacją, i Alf, twoja opinia była jak najbardzie ok, ale wypowiedzi takie jak ta:
    "Gamling: Ciezko by Ci bylo znalesc gorszy obiektyw." sa troche bez sensu. Przejrzalam troche forum i mam wrażenie, że wypowiedzi pewnych osób sa tylko po to, żeby pobijac swój status na forum
    A wracajac do obiektywu z tematu - nie jest super rewelacja, ale jesli pyta o niego ktos, kto może jest właśnie "niedzielnym pstrykaczem" to nie mozna go chyba zbyć takim stweirdzeniem bez sensownych argumentów. W koncu szuka porady, a nie opinii, ktora nic nie wnosi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów