Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kaufhaus

Domyślnie Kaufhaus

Nie ma na co czekać, drugie podejście z architekturą. Dwa słowa na temat budynku. Kaufhaus - zabytkowe osiedle robotnicze położone w Rudzie Śląskiej. Na pierwszym planie dom towarowy. Z lewej i prawej kawałki familoków. Kto ciekaw więcej u pana googla. Uwagi oraz krytyka jak najbardziej wskazane. Pozdrawiam

Domyślnie

Przyznam, że często mam problem z tego typu kadrami.
    W wątku obok pisałem o mojej ogólnej niechęci do wielkich stemplowań. Natomiast takie wyrwane z kontekstu druty aż się o to proszą.
    No i co więcej, zdecydowanie przeszkadzają w odbiorze fotografii.
    A ta jest całkiem niezła.
    Mamy tu kadr, który śmiało można nazwać starannym a to jest już bardzo duże COŚ!
    I choćby dlatego należą się gratulacje.
    Czego mi tutaj zdecydowanie brakuje to "rzuconego" odpowiednio światła (narzędzi do tego jest bezliku, od renderowanych źródeł światła, po krzywe, levelsy i inne takie), na obiekcie, który jest tematem zdjęcia.
    Teraz wszystko jest monotonne i gdyby nie umiejscowienie motywu głównego w centrum i ogromnym udziałem % w strukturze kadru, ciężko byłoby ten główny motyw znaleźć "rzucając tylko okiem".
    Dodatkowo, konwersja, której wybór (samej w sobie) wydaje mi się bardzo zasadny, jest taka rzekłbym... niedopieszczona. A warto moim zdaniem zadbać o odpowiednie naświetlenie poszczególnych elementów.
    O fakturach i ogromnym tkwiącym w nich potencjale, nie wspominam.

Zachęcam do większego wysiłku obróbkowego - efekt murowany!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

W sprawie kabli miałem wątpliwości czy stemplować, czy nie. Tory tramwajowe są, więc i kable zostawiłem, z drugiej strony jest sugestia nie ma sprawy. Pobawię się i wieczorem postaram się wrzucić wersję bez. Co do obróbki tu może być problem, owszem też chciałbym lepiej ale jeszcze nie potrafię . Trzeba będzie trochę poczytać i poćwiczyć. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wetwert Zobacz posta
    W sprawie kabli miałem wątpliwości czy stemplować, czy nie. Tory tramwajowe są, więc i kable zostawiłem, z drugiej strony jest sugestia nie ma sprawy. Pobawię się i wieczorem postaram się wrzucić wersję bez. Co do obróbki tu może być problem, owszem też chciałbym lepiej ale jeszcze nie potrafię . Trzeba będzie trochę poczytać i poćwiczyć. Pozdrawiam
    Nie od razu Kraków zbudowano, jak to mawiają
    Ja zwyczajnie zachęcam do prób i eksperymentów, ewentualnie poczytania czegoś tu i tam, czy dopytania
    A druty, przeszkadzają mi wybitnie tylko te na niebie.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Mi się to zdjęcie podoba, zarówno kadrowo i kolorystycznie.

Domyślnie

Dla ciekawych wersji "bezprzewodowej"

Domyślnie

Dopieścić konwersję i będzie rewelacja!
    Bez przewodów znacznie lepiej!
    Ahhh gdyby tak mi w Poznaniu je tak ładnie zdjęli - rewelka
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Uprawnienia umieszczania postów