Szukaj
Bardzo ładne, a ostatnie - wnętrze - ŚWIETNA!
widziałbym tam większą felę na jakimś naleśniku bo ten balon przeraża![]()
Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety
początkujący ;>
1-brama przyciąga wzrok bardziej niż auto,za duża głębia ostrości,taka nibypanorama?,2-podobnie jak jedynka,na dodatek kadr przechylony nieładnie(auto wygląda tak jakby miało popsuty amortyzator),3-podobie jak jedynka i dwójka,widać uciekające linie i brudny śnieg w bezładnym tle,4-pstryk(chodziło ci o tą kroplę wyciekającą spod listwy???),5-przestronna,widać dokładnie elementy wnętrza,ale brudne dywaniki i szyby,brakuje polaryzatora i te samo rozpraszające tło.Chciałbym zaznaczyć,że piszę to jako potencjalny oglądacz a nie ekspert w tej dziedzinie.Wiadomo,że trzeba łamać ogólnie przyjęte zasady,aby móc być oryginalnym i dostrzeżonym,jednak w twoim przypadku na początek starałbym sie zachować jednak przyjęte normy fotografowania(kadr,światło,głębia ostrości,model) bo te zdjęcia są najzwyczajniej na świecie zepsute.Wygląda na to,że wyskoczyłeś w trakcie pracy na fajkę i chciałeś się pochwalić(kolega)samochodem więc zrobiłeś na szybko tych pięć pstryków bez zastanowienia.
Miejscówkę sobie wybrałeś kiepską raczej. Pogoda jest dobra ale wszelkie elementy architektury odciągają uwagę od auta. Zdjęcie w środku jest bardzo dobre. Podoba mi, tylko szkoda, że widać znów tyle rzeczy przez oknaW każdym razie, środek wyszedł naprawdę fajnie
Pozdr!
5 - bardzo fajne ujęcie.Szkoda tylko,że widać na małym ekranie paluchy,ale to szczegół.Pozdrawiam.
Piątka bardzo ładna, znów ciut jakby jasna. Może mi się wydaje ale ogólnie jakby brakuje minimalnie ostrości. Widać foty w zasadzie surowe poza ostatnią która śmierdzi mi hdr'em... dywaniki brudne![]()
Surowe?
Na prawie każdym jest maska z wyciemnieniem budynku łagodny lub ze zdjeciem saturacji...bo bez niej to ta czerwona cegla walila po oczach...a moze to dlatego, ze nie przepadam za cyfrorafia totalna
...hdr? nie, fill light tylko troche wyciagniete i recovery też użyte, zeby nie było przepału...ostre słońce było bardzo...i pewnie z tego powodu troche jakosc padla...
Nikon D70s + Sigma 28-105 f2,8-4 + Nikkor 50mm F1,8D
Skontaktuj się z nami