Szukaj
Jedyna brzydko ucięta, a dwójka brak ostrości, ogólnie kiepsko.
Zawsze zanim pokażesz swoje zdjęcia gdziekolwiek, zadaj sobie pytanie "czy mi podobają się te zdjęcia?"
I sam sobie szczerze odpowiedz.![]()
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Zrobiłem jak napisałeś. Zadałem sobie to właśnie pytanie i odpowiedź była na TAK. TAK mi zdecydowanie podobają się te fotki, jedynka brzydko ucięta, a dwójka bez ostrości. Właśnie takie jakie są te zdjęcia takie miały być.Po wystawieniu stwierdziłem nawet, że nie ważne co napiszecie, bo i tak mi się podobają
![]()
Pozdro i dzięki za pierwszy komentarz fotoMichale![]()
[QUOTE=Pugisan;1783739]kiczyn to po co je wystawiasz skoro Cie nie interesuje co napiszemy ?
Wystawiłem, bo jestem bardzo ciekaw co napiszecie tylko, że to co napiszecie nie wpłynie na moją ocenę tych akurat fotek. Wszelkie wskazówki (jak Wy to widzicie są pożądane)
Pierwszy raz trenowałem panoramowanie z obiektywem bez VR
foto nr. 1 - MZ faktycznie niefortunnie ucięte. Wydaje mi się, że gdybyś użył dłuższej ogniskowej i skupił się na samym kole, skracając przy tym czas do ok 1/300 to wyszedłby fajny efekt obracającego się koła i jednocześnie zamrożonego błota/ziemi rozrzuconej przez auto.
foto nr. 2 - też lubię panning ale tutaj ewidentnie zgubiłeś ostrość.
to tyle ode mnie, ale ja się nie znam...
https://www.facebook.com/photoPJ
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
Tak jak koledzy wyzej:
nr.1 niepotrzebnie uciete, ale ostrosc ok.
2. nieostra, u mnie zbyt jasna
D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6
Jedynka faktycznie trochę obcięta, a 2 nieostra, ale jak na pierwsze próby panoramowania to jest dobrze.
Przecież nie o to chodzi, żeby od razu robić najlepsze fotki na świecie, tylko o to, żeby się uczyć.
Pewien młody, dobrze zapowiadający się fotograf z Mińska Mazowieckiego odzyskał swoje D3 i rozwija swój talent…… Po wielu miesiącach pilnej nauki został AS-em w SPFL.PL![]()
Skontaktuj się z nami