Na cała instalacje mam dwie grupy bezpieczników w jednej dwa w drugiej trzy bezpieczniki
Szukaj
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Kolego, jaki masz monitor?!
Hmm, no to dziwne. Nie wiem, czemu moze falowac.
Zarówno monitory CRT jak i LCD są podatne na zakłócenia wprowadzane przez zasilanie.
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Czy głośniki czasem nie stoją przy monitorze? Czasem ich pole magnetyczne może płatać różne figle.
nikon
W sprawie zasilania to należy sprawdzić czy gniazdko posiada bolec ochronny i czy jest on połączony z przewodem ochronnym lub przewodem"N" tzw zerem.
nikon
Jeżeli chcesz sprawdzić czy zakłócenia pochodzą z sieci podłącz monitor pod jakiegokolwiek upsa, wyjmij wtyczke zeby zasilany byl z baterii i jesli problem zniknie to masz przyczyne, jesli nie to szukaj dalej - źródla zewnętrzne - głośniki, zasilacz, inne źródła magnetyczne.
Ostatnio instalowałem kompa w pewnej firmie i tez mialem problem z falowaniem obrazu- zakłócenia ewidentnie pochodziły z sieci, listwa z filtrem, ups, nic nie pomogły, przełączenie pod inne gniazdo zasilające rozwiązało problem.
Sytuacja była na tyle dobra, że było kilka niezależnych obwodów, gorzej w domu jak masz tylko jeden obwód
D90 | N 18-200| N35 1.8G| | SB-600 | i kilka innych gratów...
Skontaktuj się z nami