Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: AAAaaaruba....

Domyślnie AAAaaaruba....

Aruba - nieduza wyspa tuz na polnoc od Wenezueli.
    Poki co jest posiadloscia holenderska.
    1.
    2.
    Mimo, ze z dwadziescia lat temu podejmowano tam proby wybicia sie na niepodleglosc, obecnie tendencja ku temu jest tak slaba jak miejscowe piwo.
    3.
    Wyspa jest nieduza, z polnocy na poludnie zjechac mozna ja niespiesznie w godzine.
    Rozmiar miejscowych aut odwzwierciedla skale wyspy.
    4.Polnocno-wschodnia strona wyspy to niezabudowane, pagorkowate bezdroza i skaliste wybrzeze. Po tej czesci wyspy najlepiej poruszac sie czyms z napedem na cztery kola, konno lub na quadzie.
    Note to self: Toyota Yaris autem terenowym nie jest.
    Tutaj poki co jeszcze jedzie.
    5.Klimat wyspy jest polpostynny, dlatego tez kaktusy sa wszedzie.
    6.7.8.9.10.Podobniez jedyna dochodowa uprawa na Arubie jest aloes, choc widzialem tez miejscowe ogorki wielkosci mniej wiecej orzecha wloskiego.
    11.Gdziekolwiek bym nie byl, mam slabosc do palm...
    12.13.Plaze sa w sumie tylko po stronie poludniowo-zachodniej. Wszystkie z nich sa sliczne za wyjatkiem tej w tak zwanej "strefie wysokich hoteli", od ktorej to radze trzymac sie z daleka.
    14.Dojazd do plaz i parkowanie przy nich sa bezproblemowe.
    15.Miedzy plazami - skaliste wybrzeza.
    16.17.Na pocztowce z Aruby bedzie zapewne podobny motyw:
    18.19.20.21.Na samej polnocy wyspy sa wydmy.
    22.23.Zostawilem tu na wieczna pamiatke slad po sobie majac nadzieje tam powrocic.
    24.Tutaj widok z parkingu supermaketu....tamtejsza proza wizualna...
    25.Jeszcze cos..
    26.Tak wiec suma sumarum podobalo mi sie tam bardzo, miejsce jest dobrym ROZWIAZANIEM na malo intensywne i niezobowiazujace wakacje.
    27.
    Ostatnio edytowane przez wkrass ; 28-02-2010 o 09:55

Domyślnie

W paincie trzeba namalować,
    Osobiście myślałem że to coś z moją przeglądarką a tu...ciemność widze

Domyślnie

Wstawiam raz jeszcze....przepraszam za zamieszanie.....

Aruba - nieduza wyspa tuz na polnoc od Wenezueli.
    Poki co jest posiadloscia holenderska.
    1.
    2.
    Mimo, ze z dwadziescia lat temu podejmowano tam proby wybicia sie na niepodleglosc, obecnie tendencja ku temu jest tak slaba jak miejscowe piwo.
    3.
    Wyspa jest nieduza, z polnocy na poludnie zjechac mozna ja niespiesznie w godzine.
    Rozmiar miejscowych aut odwzwierciedla skale wyspy.
    4.
    Polnocno-wschodnia strona wyspy to niezabudowane, pagorkowate bezdroza i skaliste wybrzeze. Po tej czesci wyspy najlepiej poruszac sie czyms z napedem na cztery kola, konno lub na quadzie.
    Note to self: Toyota Yaris autem terenowym nie jest.
    Tutaj poki co jeszcze jedzie.
    5.
    Klimat wyspy jest polpostynny, dlatego tez kaktusy sa wszedzie.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    Podobniez jedyna dochodowa uprawa na Arubie jest aloes, choc widzialem tez miejscowe ogorki wielkosci mniej wiecej orzecha wloskiego.
    11.
    Gdziekolwiek bym nie byl, mam slabosc do palm...
    12.
    13.
    Plaze sa w sumie tylko po stronie poludniowo-zachodniej. Wszystkie z nich sa sliczne za wyjatkiem tej w tak zwanej "strefie wysokich hoteli", od ktorej to radze trzymac sie z daleka.
    14.
    Dojazd do plaz i parkowanie przy nich sa bezproblemowe.
    15.
    Miedzy plazami - skaliste wybrzeza.
    16.
    17.
    Na pocztowce z Aruby bedzie zapewne podobny motyw:
    18.
    19.
    20.
    21.
    Na samej polnocy wyspy sa wydmy.
    22.
    23.
    Zostawilem tu na wieczna pamiatke slad po sobie majac nadzieje tam powrocic.
    24.
    Tutaj widok z parkingu supermaketu....tamtejsza proza wizualna...
    25.
    Jeszcze cos..
    26.
    Tak wiec suma sumarum podobalo mi sie tam bardzo, miejsce jest dobrym ROZWIAZANIEM na malo intensywne i niezobowiazujace wakacje.
    27.

Domyślnie

wszystko fajnie, ale co tam robić na tej wyspie ? Po za fajna plażą z piaskiem nie widzę tam nic do roboty ...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

15,16,17 i 25 i coś tam jeszcze jest ok, ale reszta cosik kiepsko przesiane

z analoga skanowane?

i chyba za słąbo rozreklamowałeś to miejsce fotkami

ale i tak bym tam chciał teraz siedzieć
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    wszystko fajnie, ale co tam robić na tej wyspie ? Po za fajna plażą z piaskiem nie widzę tam nic do roboty ...
    Jakie masz oczekiwania gdy przychodzi do nieduzej wyspy na tej szerokosci i dlugosci geograficznej?
    Zabytkow, poza kilkoma rysunkami naskalnymi tam nie ma.
    Jest za to park narodowy Arikok do zobaczenia.
    Poza tym mozesz tam nurkowac (sporo wrakow w okolicy), robic snorkeling tuz przy brzegu lub na pelnym morzu, poplynac na wedkowanie w morze, mozesz jezdzic terenowka/koniem/rowerem po bezdrozach i nie tylko.
    Jako ze wiatr wieje tam caly czas mozna uprawiac windsurfing, kite-surfing czy plywac na czyms z zaglem.
    Mozna poplywac tez kajakiem wsrod mangrowcow.
    O pospolitym plazowaniu sie nie wspomne.

Domyślnie

Wkrass masz rację wypoczynkowo można wiele zdziałać, ja niestety z tych co muszą zabytkowo wiele zdziałać Swoją drogą z USA masz tam bliżej chyba niż my, więc ja przynajmniej to miejsce mogę potraktować jako ciekawostkę tylko...
    Nikon i podróże ...

Uprawnienia umieszczania postów