Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Mrok - [Nemeth]

Domyślnie

Troche ciemnawo ,ale rozumiem ze tak postanowiles swiadomie, zreszta napisales. A to delikatne swiatlo >rozlewajace sie/gasnace< z wolna, bardzo klimatyczne i swietnie buduje nastroj zdjecia, ja jestem na tak
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Kilka lużnych uwag,bo temat odbioru w kontekście jakości wyświetlaczy już tu sie bujał niejednokrotnie..
    Chyba nie bierzesz tego do siebie?

1.nie wszyscy dysponują skalibrowanym i oprofilowanym sprzętem.
    A nie powiem - przydałoby mi się skalibrować monitor by zbliżyć się do perfekcji

2.nie wszystkie lapki mają gó....e wyświetlacze,są nieskalibrowane i z wąskim profilem...
    I nie kosztują tyle co dwa graficzne Eizo? Nie sądzę by większość użytkowników dysponowała takimi laptopami

3.nie wszyscy ogladają na przeglądarkach z zarządzaniem kolorem..
    A to błąd. I żaden argument. Za to nie trzeba ani płacić ani odbywać tajemnego szkolenia w klasztorze Shaolin

4.nie wszyscy,tak do końca wiedzą o co w tym wszystkim chodzi.
    Patrz wyżej

5.nie wszyscy zapinają profil do zdjęcia
    Dlatego pokazuję zdjęcia w necie w sRGB

6.nie wszyscy latają do labu po odbitki w celu "właściwej" oceny zdjęcia.
    Ocena dokonywana być powinna przed drukiem - czy warto "latać". Ale do tego trzeba mieć skalibrowany monitor - przynajmniej z labem albo drukarką

7.nie wszyscy starają się ,przed wystawieniem ,sprawdzić czy i na monitorze i na lapku wygląda to poprawnie
    A czy autor muzyki odgrywa ją na każdym nawet najbardziej rozklekotanym sprzęcie, żeby sprawdzić jak brzmi?

8.nie wszyscy wystawiają z silnym postanowieniem ,że niezależnie od opinii ma być dobrze,bo u mnie jest dobrze..
    Nie pokazywałbym zdjęć gdyby nie zależało mi na opiniach.
    Ale nie po to siedzę tak długo i obrabiam, żeby ktoś autorytatywnie stwierdzał coś co swoje źródło ma w pkt 4.

I długo jeszcze nie będzie,że wszyscy oglądają to samo tak samo i ...w tym cały problem.Jeśli coś wystawiamy,to bierzmy to pod uwagę aby to nie było tak ...sobie a muzom...To tyle,w skrócie...
    Tylko, że jak słuchasz muzyki na starym odtwarzaczu to nie masz pretensji do autora, że źle nagrał Albo jak odtworzysz film HD na Rubinarze to nie będziesz mówić, że śnieży

Domyślnie

Chyba nie bierzesz tego do siebie?
    Nie,w żadnym wypadku....a zdania,które napisałem, nie są kierowane do konkretnego adresata...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Ladna ciemnica. Mnie sie pogoba. Jest ciemnio tam gdzie powinno i dzieki temu czuje klimat.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów