Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Mrok - [Nemeth]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Na papierze również.
    Jeśli ktoś owe szumy matrycy widzi to znaczy, że ma ma coś nie tak z monitorem.
    Maćku - wiesz , że papier wszystko przyjmie , więc to żaden argument.

A że większość ma gorsze monitory niż niektórzy na tym forum to też się już przyzwyczailiśmy

Ja napisałem, że dla mnie ten szum nie stanowi o tym czy mi się ta fota podoba czy nie - po prostu mi się nie podoba

Domyślnie

Inne, z klimatem, pokazujące że można komponować światłem - świetne.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Wczoraj oglądałem to na lapku i było z szumem nieciekawie, ale dziś jestem w domu i nie mam zastrzeżeń, a różnica w odbiorze kolosalna
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Kadr mi się podoba, jednak zdecydowanie za mało jest w nim światła.

kulten
    Gość

Domyślnie

Kompozycja z udziałem światła i miłej dla oka kolorystyki ma tu w moich oczach uzasadnienie więc się podoba mimo, że to nie do końca mój kierunek.

Domyślnie

Andrzej - do kalibracji. Szum jest a i owszem ale jak się celowo rozjaśni zdjęcie. Tylko i wyłącznie wówczas. U mnie na monitorze, jest ciemno, mroczno i bezszumnie. Na papierze również.
    Jeśli ktoś owe szumy matrycy widzi to znaczy, że ma ma coś nie tak z monitorem.
    Jak na papierze nie ma szumu to znaczy że jest git. Ja widzę delikatny szum ale dopiero jak się mocno przyjrzę.
    Zresztą kto powiedział że nie może być szumu?
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Wczoraj oglądałem to na lapku i było z szumem nieciekawie, ale dziś jestem w domu i nie mam zastrzeżeń, a różnica w odbiorze kolosalna
    Bo prawda jest taka, że na lapku to można popracować w wordzie czy exelu, etc. a nie zdjęcia oglądać

Cytat Zamieszczone przez barbi Zobacz posta
    Kadr mi się podoba, jednak zdecydowanie za mało jest w nim światła.
    Zdecydowanie masz rację Ale takie było założenie.
    Dla mnie kadr w tym wypadku był sprawą drugorzędną bo (ledwo go widać ) pierwsze skrzypce grać miało światło - czy też jego niedostatek.
    Takie eksperymenty, które mnie fascynują więc pewnie będzie w przyszłości więcej zdjęć odbiegających od standardów forumowych

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    (...) to nie do końca mój kierunek.
    Czyżby za ciemno ?

Domyślnie

Zdecydowanie masz rację Ale takie było założenie.
    Dla mnie kadr w tym wypadku był sprawą drugorzędną bo (ledwo go widać ) pierwsze skrzypce grać miało światło - czy też jego niedostatek.
    Takie eksperymenty, które mnie fascynują więc pewnie będzie w przyszłości więcej zdjęć odbiegających od standardów forumowych
    Nie przeszkadza mi, że to zdjęcie odbiega od standardów forumowych, każde inne zdjęcie cenię, gdy mi się spodoba. I nie chodziło mi o świetło w całym zdjęciu - konturówki mi się podobają - ale w tym zdjęciu brak światła właśnie w tych ciekawych miejscach (mocnych miejscach). Mam nadzieję, że teraz mnie zrozumiałeś.

Domyślnie

Kilka lużnych uwag,bo temat odbioru w kontekście jakości wyświetlaczy już tu sie bujał niejednokrotnie..
    1.nie wszyscy dysponują skalibrowanym i oprofilowanym sprzętem.
    2.nie wszystkie lapki mają gó....e wyświetlacze,są nieskalibrowane i z wąskim profilem...
    3.nie wszyscy ogladają na przeglądarkach z zarządzaniem kolorem..
    4.nie wszyscy,tak do końca wiedzą o co w tym wszystkim chodzi.
    5.nie wszyscy zapinają profil do zdjęcia
    6.nie wszyscy latają do labu po odbitki w celu "właściwej" oceny zdjęcia.
    7.nie wszyscy starają się ,przed wystawieniem ,sprawdzić czy i na monitorze i na lapku wygląda to poprawnie
    8.nie wszyscy wystawiają z silnym postanowieniem ,że niezależnie od opinii ma być dobrze,bo u mnie jest dobrze..
    I długo jeszcze nie będzie,że wszyscy oglądają to samo tak samo i ...w tym cały problem.Jeśli coś wystawiamy,to bierzmy to pod uwagę aby to nie było tak ...sobie a muzom...To tyle,w skrócie...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

świetne zdjęcie...

a to samo wszyscy by zobaczyli dopiero na ścianie na wystawie...
    i to że odbieramy to róznie na różnych komputerach nie zmienia faktu że jest to ciekawa praca

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów