Close

Strona 7 z 25 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

Ech... Ileż tu fanów bubla Nikona (D700), czyli pseudo-zawodowej pełnej klatki...
    Chyba tylko nowi właściciele D700 twierdzą, że niczym się nie różni od D3s
    To tak jak ktoś zapyta: Czym się różni Polonez od Porche? I ktoś odpowie: "Tym, że jest lepszy, bo tańszy, ma węższe koła, ładniejszy kolor, a poza tym to niczym się nie różni (bo przecież też ma 4 koła, kierownicę i światła stopu."

Proponuję wejśc na stronę Nikona i przeczytać specyfikację jednego i drugiego korpusu, wtedy nie będą powstawały kolejne wątki typu: "Czym się różni wróbel od zwłaszczy?"
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Ech... Ileż tu fanów bubla Nikona (D700), czyli pseudo-zawodowej pełnej klatki...
    Chyba tylko nowi właściciele D700 twierdzą, że niczym się nie różni od D3s
    To tak jak ktoś zapyta: Czym się różni Polonez od Porche? I ktoś odpowie: "Tym, że jest lepszy, bo tańszy, ma węższe koła, ładniejszy kolor, a poza tym to niczym się nie różni (bo przecież też ma 4 koła, kierownicę i światła stopu."

Proponuję wejśc na stronę Nikona i przeczytać specyfikację jednego i drugiego korpusu, wtedy nie będą powstawały kolejne wątki typu: "Czym się różni wróbel od zwłaszczy?"
    mówiąc szczerze, to nie wiem czy mówisz serio, czy się zgrywasz
    Mamiya + Sony

Domyślnie

D700 ma minusy (ale względem D3s bo konkurencja i tak daleko w tyle), z tego co testy pokazują i kolega wyżej pokazał różnica w iso jest spora dla d3s. Pytanie tylko czy kupić trzy D700 czy jedno D3s?
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    mówiąc szczerze, to nie wiem czy mówisz serio, czy się zgrywasz
    Hm... Może troszkę
    Okej, może małoobrazowo napisałem.
    D700 dla 3Ds to mniej więcej tak jak D5000 dla D90.
    Niby to samo, a jednak coś innego. Niby robi podobne zdjęcia w podobnych warunkach, a jednak często czegoś tam brakuje. Jak nie szybkości, to ISO, jak nie ergonomii, to autofokusa.
    Jeżeli to byłoby to samo (jak niektórzy twierdzą) to po ch...olerę Nikon robiłby D3S za dużą kasę skoro ludzim wystarczałby D700 za kilka "patyków"?
    D700 jest dla zamożnejszych zaawansowanych amatorów (którym D300 się przejadło)
    D3s jest dla zawodowych fotoreporterów (dla których D3 jest już niewystarczający)
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

MariuszF
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirek Zobacz posta
    A czemu nie na Forum ?
    Zeby zobaczyc roznice trzeba najlepiej miec plik w duzej rozdzielczosci, ew RAWa. Tutaj trudno to umiescic.
    A i w sieci jest juz sporo niezle zrobionych porownan. Napisalem tylko swoja opinie, ktora latwo jest zweryfikowac w sieci

pozdrawiam, m

Domyślnie

to ze d3s jest lepszy od d700 jest oczywite a czy ta jego "lepszosc" jest warta 10 tys to juz sprawa indywidualna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    D700 jest dla zamożnejszych zaawansowanych amatorów (którym D300 się przejadło)
    D3s jest dla zawodowych fotoreporterów (dla których D3 jest już niewystarczający)
    Kocham takie szufladkowanie

MariuszF
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henryk Janowski Zobacz posta
    to ze d3s jest lepszy od d700 jest oczywite a czy ta jego "lepszosc" jest warta 10 tys to juz sprawa indywidualna.
    Juz, na szczescie tylko niewiele ponad 8
    Ale fakt, to sporo. Taka cena nowosci...

Domyślnie

Nie można porównywać D3s do D700, ale D3 do D700 już tak.

Dla mnie zaletą jest np. brak wbudowanego gripa w D700, a plusy D3 w mojej fotografii (spokojny reportaż, sprzyjający klimat, rzadko sport) są pomijalne, więc D700 jest dla mnie lepszym wyborem.

Domyślnie

Ja bez dwóch zdań wolę d3s od d700, ale nie ma szans na zakup dwóch d3s, a ja pracuję dwoma body. Wygrywa ekonomia. Na razie

Strona 7 z 25 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów