Close

Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 244

Wątek: D3s-D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Ogólnie nie uważam winiety za manierę tylko jako pomoc w skupianiu uwagi na głównym temacie ujęcia.
    Bardziej pomocna jest duża czerwona strzałka wskazująca punktum obrazu.

eles
    [F100] [D3]

Domyślnie

Człowiek wam pokazuje możliwości matrycy d700, a wy czepiacie się winiety i słówek..... Się chce dyskutować po prostu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Człowiek wam pokazuje możliwości matrycy d700, a wy czepiacie się winiety i słówek..... Się chce dyskutować po prostu.
    Dokładnie. :/
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Myślę, że jeśl dziateczki głodować nie będą to zdecydowanie zmieniać. Nowa zabawka, nowe siły, nowe chęci...
    Większość z nas chyba zna to uczucie. To jak nowa hm... koleżanka Od razu inne spojrzenie na świat!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

...chmmm. A dlaczego nikt nie wspomniał o CLS? W d700 zdejmujemy zewnętrzną lampę i mamy niezłe oświetlenie dodatkowe W d3... musimy już mieć dwie lampki lub sterownik aby pobawić się błyskaniem...
    Powiem szczerze że myślałem o d3 ale na korzyść d700 był cls z jedną lampką. Nie raz potrafiłem "błysnąć" w towarzystwie
    A to co mi się BARDZO podoba w d3... dwa sloty na kartę pamięci.
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Cześć, mam obie puszki, jeśli chodzi o w miarę statyczne zdjęcia to w obrazowaniu praktycznie nie ma różnicy. ISO jest trochę lepsze w D3s. D3s nokautuje wszystkich w dynamicznych ujęciach i w bezbłędnym i błyskawicznym łapaniu ostrości w skrajnych polach. D3s ma jeszcze jedną i niezaprzeczalną przewagę nad całym pozostałym sprzętem, prezentuje się wyśmienicie wzbudzając zazdrość i pożądanie wśród innych fotografów Od razu zyskujesz + 1000 punktów do doświadczenia . Jeśli ten zakup Cię nie zrujnuje i masz już wszystkie szkła, które potrzebujesz to bierz D3s - jeśli nie masz odpowiedniej szklarni - kupuj D700 + dobry obiektyw.
    Pozdro,
    T.
    NikonyD850, Z6, D810, i cała szklarnia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tk422 Zobacz posta
    D3s ma jeszcze jedną i niezaprzeczalną przewagę nad całym pozostałym sprzętem, prezentuje się wyśmienicie wzbudzając zazdrość i pożądanie wśród innych fotografów T.
    Myślisz, że to przewaga? Moim zdaniem może być sporą "niedowagą", jeśli ci inni (niekoniecznie fotografowie) nie będą w stanie zapanować nad pożądaniem.

Domyślnie

Akurat tym ktorzy nie potrafia zapanowac na pozadaniem to wystarczy nikon 5000
    a tak w temacie watku to jesli ktos potrzebuje rady co zyska zamieniajac jedna puszke na druga
    to wydaje mi sie ze raczej nie potrzebuje zmiany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Oczywiście jeszcze dobrze sobie odpowiedzieć jak często używamy np tych 9kl/s... oczywiście są momenty kiedy się przydaje jednak np mi najczęściej zamiast CH starcza spokojnie S

9 kl/s to chyba do kręcenia filmów, natomiast 1kl w czasie 1/9 sekundy może przydać się bardzo.

Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów