Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Neska

Domyślnie

Adu - zdjęciom technicznie trochę brakuje, zgadzam się. Zaznaczyłem już to wcześniej. Nie są dobrze oświetlone i konwersja nie jest idealna. Mimo to wady stają się w pewien sposób zaletami. Nemeth ma bardzo fajny cytat w podpisie: "Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep." (Kreatywność to pozwalanie sobie na popełnianie błędów. Sztuką natomiast, jest wiedzieć, które z nich zachować). Zdjęcia nie powstały może zupełnie świadomie, ale to nie istotne. W moim mniemaniu są dobre! Sposób kadrowania, niski kontrast, nieszablonowe pozy i chłodna atmosfera sprawiają, że fotografie przyciągają na dłużej. Kojarzą mi się ze starymi zdjęciami robionymi na średnim formacie w małym atelier. Gdyby przyciąć je w kwadrat, dodać ramkę od filmu, nałożyć lekką teksturę i dopieścić retuszem wiele osób mogłoby się nabrać. Nie wszystko musi być ugrzecznione, wyretuszowane na glam i technicznie perfekcyjne.

Na drugim nie podobają mi się biliki. Niepotrzebnie odciągają uwagę. Przepałów "nie widzę".

P.S. Nosek to małe piwo. Liquify załatwi to w kilka sekund. Dziewczyna urokliwa.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Ja króciutko o technicznej stronie dwójki tylko. Oprócz świateł, coś złego dzieje się również w tle - możliwe, że tego nie widać na części monitorów. Użycie ringflasha dość dziwne szczerze mówiąc w takim kierunku spojrzenia, ale czemu nie. Ogólnie jakoś nie podeszły mi te zdjęcia. Nie są niby złe, a jednak coś w nich kłuje w oczy. Może właśnie przerysowania, może jeszcze coś, mniej uchwytnego. Modelka dobrze pozuje, kadry też ok, ale wrażenia mieszane.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów