Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Mała modelka.

Domyślnie

a mnie najbardziej zdziwiło "pstryknięte w salonie"..... tez bym chciała miec takie tła w salonie i jeszcze wiatrak pod ręką....
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adu Zobacz posta
    a mnie najbardziej zdziwiło "pstryknięte w salonie"..... tez bym chciała miec takie tła w salonie i jeszcze wiatrak pod ręką....
    Zgadzam się z przedmówczynią.

Ale zdjęcia bardzo mi się podobają, mają klimat. A dzieci to taki uroczy temat....

Domyślnie

Bardzo przyjemne fotki.
    Mam pytanie techniczne - jakim aparatem robione i w czym obrabiane bo kolorki bardzo mi podchodzą?
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Wiem, że to nie te czasy, ale u nas na prowincji taki zwyczaj, że chodzi się w kapciach i goście również dostają przy wejściu (wiadomo, potem błotko w domu etc.). W tym przypadku w kapciach było by jeszcze gorzej więc modelka zdjęła Zdjęcia były robione na tle ściany lub małego tła (tak, trzymam tło w salonie, poważnie, wiem, że to zboczenie zawodowe) i odpowiednio doświetlana kolorowymi filtrami na lampie.
    Używałam 2 parasolek i jednej gołej SB26 (aby nadać kolor tła) + czasami bledna. Obrabiane w PS, aczkolwiek ten pierwszy set gdzie jest sama Iga oprócz małych ozdób w postaci tekstur jest praktycznie nietknięty, np nr. 8 (zbliżenie gdzie jest sama Iga) jest takie jak je matryca stworzyła

Postaram się zamieścić zestawienie "przed" i "po" obróbce.

Domyślnie

Z kapciami to był żart
    Trzeba było zabrać młodej mamusi i kapcie i skarpetki - byłoby chyba jeszcze lepiej. Skarpeciochy nie wychodzą najlepiej w takiej konwencji
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Trzeba było zabrać młodej mamusi i kapcie i skarpetki - byłoby chyba jeszcze lepiej. Skarpeciochy nie wychodzą najlepiej w takiej konwencji
    Racja. No, ale mądry człowiek po szkodzie… Następnym razem już zawsze o tym pomyśle

Dodaje jeszcze parę zdjęć w wersji before and after, jak widać szału ni-ma.
    Zazwyczaj lubię korzystać z PS, traktuję go jak część pracy nad zdjęciem, ale w przypadku takich rodzinnych zdjęć przyznam, że nie chciało mi się kombinować (czyt. leń ze mnie). Na niektórych zdjęciach nie widać dokładnie w pomniejszeniu, ale usunięte są paprochy, lekko poprawiona cera mamy itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adu Zobacz posta
    ---------------------------------------
    Czepiasz się...
    Każdy fotograf trzyma tła w salonie, wrota w przedpokoju, plaster miodu w kuchni i sabinkę w sypialni
    ------------------------------------
    Super fotki, dziecię śliczne jest!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    ---------------------------------------
    Czepiasz się...
    Każdy fotograf trzyma tła w salonie, wrota w przedpokoju, plaster miodu w kuchni i sabinkę w sypialni
    ------------------------------------
    Super fotki, dziecię śliczne jest!
    Aż strach zajrzeć do lodówki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów